Sorin TUDOR este unul dintre cei mai cunoscuți autori de manulae de informatică pentru liceu. El mi-a fost student când Facultatea de Clacul Economic și Cibernetică Economică era cu durata de 5 ani și la secția de Informatică Economică se făcea meserie ca la carte cu 36 de ore pe săptămână, cu
învățat la greu și cu prezență obligatorie.
Cartea se adresează elevilor de lasa a IX-a de la liceele cu profil de informatică, ceea ce înseamnă că aceștia ori vin cu cunoștințe solide din școala generală, ori sunt deosebit de inteligenți încât să înțeleagă exact ce înseamnă programarea orientată obiect.
După cum rezultă din cuprins, autorul face mai întâi o prezentare a conceptelor indispensabile trecerii la limbajul de programare, pentru ca toți elevii să aibă același start, în capitolele 1 la 5. Capitolele 6 la 11 sunt dedicate limbajului C++. Nu este inclusă programarea orientată obiect, ci se apelează la programarea structurată, prezentată în capitoluul al V-lea.
Refernții acestui manual sunt profesorii universitari Nicolae ȚĂPUȘ și Valeriu IORGA, autori ai unor lucrări de referință în programarea calculatoarelor, precum și de profesorul Dan GRIGORIU,
Lucrarea are la bază o bibliografie formată din cărți pe care elevii au posibilitatea să le găsească fie în librării, fie în biblioteci.
Stilul lui Sorin TUDOR este în acest manual de maximă claritate și se bazează pe vasta sa experiență de programator din centrul de calcul de pe o platformă industrială, înainte de a deveni profesor și autor de manuale. este un manual clasic și sunt sigur că oricine va dori să scrie manuale de programare va trebui să pornească de aici.
(15 septembrie)
No comments:
Post a Comment