Friday, April 1, 2016

Acul, nasturele si cuiul

    Romanul are o vorba:
    lenesul mai mult alearga..
    Asa se explica numeroasele solutii absoluti nefiresti pe care le dau oamenii atunci cand le lipseste o buna parte din creier.
    Daca luam micile lucruri cu care avem de-a face in fiecare zi, vedem cat de simple sunt.
    Acul este un obiect atat de necesar in fiecare casa, pentru ca un nasture, o bucata de panza sau o curea nu se concepe a fi cusute decat folosind un ac.
    Acul este din metal, are un varf ascutit, este delicat si are urechi desi este vorba de o singura ureche...daca ureche se numeste acel orificiu prin care trece ata.
    Acul este o inventie foarte, foarte simpla.
    este una dintre cele mai vechi inventii, prin simplitatea ei.
    Cuiul este si el tot un obiect necesar oricui incearca sa faca o imbinare. Cand vrea cineva sa bata o scandura, foloseste un cui.
    cand cineva vrea sa pingerleasca un pantof, foloseste cuie.
    daca vrea cineva sa-si agate palaria undeva, evident va bate un cui in perete si agata palaria in el.
    gardul este facut din uluci, care sunt fixate de lat cu ajutorul cuielor.
    Nasturele este tot ceva simplu, simplu de tot, bun la a inchide o haina, o camasa un slit de pantaloc daca mnu si o geheta undeva mai pe vremuri.
    Nasturele se coase cu ac si ata.
    In scoala invatatorul ii pune pe elevi sa vina cu ata, ac si nasture si-i invata cum se coase nasturele.
    Orice om trebuie sa stie sa coasa un nasture. Adica nu orice om, daca cei care au slugi, isi pun slugile sa faca acest lucru. Sunt multe neveste care nu stiu a spala rufe, nu stiu a gati si mai mult, fac un titlu de glorie prin a spune in gura mare, vai lor, canu stiu nici macar sa coasa un nasture, de parca chiar asta este de apreciat.
    Sunt si barbati care in micimea lor se lauda ca ei n-ar coase nici un nasture, de parca acest lucru i-ar dezonora, fara sa ia in considerare ca mergant cu nasturi lipsa la sacou, la camasa sau oriunde altundeva, arata ca niste gloabe de doi lei.
    Ttot timpul trebuie să căutăm să găsim soluțiile cele mai simple la problemele cele mai complicate. Se vrobeste de oul lui Columb, se vorbește de nodul gordian dar se vorbește și de cum au mers trenurile normale pe calea ferată rusească unde ecartamentul este mai larg.
    (01 aprilie 2016)

No comments:

Post a Comment