Saturday, April 30, 2022

Carmen de Georges BIZET

Am avut ocazia să găsesc pe Internet înregistrarea spectacolului cu opera Carmen de Georges BIZET din data de 14 februarie 1997,   cu următoarea distribuție:
Carmen - Beatrice URIA-MONZON
Don Jose - Sergei LARIN
Michaela - Norah AMSELLEM
Escamilo - Gino QUILICO
Zuniga - Frank FERRARI
Morales - LeRoy VILLANUEVA
Frasquita - Juanita LASCARRO
Le Dancairp - LEGUERINEL
Le Remandado - Georges GAUTIER
Dansatori: Begona Del VALLE, Marc LECLERQ, Paolo FERRI
Dirijor - Federic CHASLIN
Un specacol de nota 8(opt). Tehnic vorbind a fost impecabil, dar nu a avut strălucire.

(30 aprilie 2022)

Wednesday, April 27, 2022

Când dao o dată cu bâta-n baltă, dai și data viitoare

Florin CÎȚU se comportă ca și cum ar fi singur în pustiu și face aiureli de-ți stă mintea-n loc. A fost în USA și n-a făcut nimic. A fost la Kiev doar pentru poze. În mod normal de politica externă a statului se ocupă președintele. Faptul că mai apar elemente de zgomot în fluxurile de politică externă, arată că sistemul numit Ro nu funcționează ca un sistem colaborativ, în care comunicarea, cooperarea și coordonarea să fie pe primul plan.
Ce comunicare este aceea în care președintele senatului face ce-i bubuie pin cap?
Ce coordonare este aceea în care două vizite de stat se produc în două zile succesive?
Ce cooperare este aceea în care nu știe stânga ce face dreapta?
Se impun măsuri energice, dar constituția nu conține cuvântul magic onoare și în consecință, unor oameni fără onoare nu ai c e le cere.

(27 aprilie 2022)

Peter DINKLAGE, actorul de geniu

Am văzut filmul Death at a Funeral din 2010 și am avut ocazia să-l văd Peter  DINKLAGE într-un rol special, jucând astfel încât mi-am dat seama că are clasă. Nu orice fel de clasă, ci una remarcabilă. Am văzut filmul din 2020, I Care a Lot și Peter  DINKLAGE joacă excepțional. Scenariștii americani când se pun pe treabă au în cap actorii potriviți și scriu special pentru ei. Sunt situații în care ajustează scenariul încât replicile și situațiile să se potrivească 100% temperamentului interpretului căruia i-a fost încredințat rolul. Așa s-a întâmplat cu Peter  DINKLAGE.

El reprezintă un univers. Îmi amintesc vremea studenției. La Facultatea de Economie politică era o studentă excepțională, la care se uita toată lumea pentru că ea era diferit. faptl că trecuse peste toate barierele, arăta că performanța nu ține seama de nimic. Așa este și în cazul actorului Peter  DINKLAGE.

Nu contează nimic. Contează talentul, contează munca și mai ales, contează rezultatul. Și rezultatul lui Peter  DINKLAGE în filmele pe acre le-am văzut eu în timp, spun că Peter  DINKLAGE este un talent remarcabil.


(27 aprilie 2022)

Tuesday, April 26, 2022

tu bi or not tu bi

Așa se pronunță  celebra replică din Hamlet, to be or not to be. Dar mă gândesc la Suedia și Finlanda care au stat cu coada pe sus peste 50 de ani în a adera la NATO. Abia acum când au văzu de dracul gem, s-au hotărât să depună cererea de aderare.
Mai bine mai târziu decât niciodată..


(26 aprilie 2022)

Sunday, April 24, 2022

Emmanuel Jean-Michel Frédéric MACTON

 Exit poll-ul îl dă câștigător pe Emmanuel Jean-Michel Frédéric MACTON pentru al doilea mandat la Palatul Élysée ceea ce arată că Franța va merge ca și până acum, adică în UE, ca motor al acestei structuri. Unii se bucură, dar 42%, adică votanții lui LE PEN, nu au motive de bucurie. 42% este mult într-o societate de complexitatea Franței, în care există provocări dintre cele mai grave și probleme care vin din urmă, nerezolvate. Să nu uităm că Franța a fost zguduită de nenumărate convulsii sociale, căci de la Francezi a plecat Revoluția care a zguduit Europa, iar Bastilia a fost demolată la 1789 de francezii care nu-l mai suportau pe monarh, Ludovic al XVI-lea al Franței, pe care filmele îl prezintă nici ca pe un dictator, nici ca pe un tip sângeros.
Mi-a plăcut cum președintele Klaus IOHANNIS l-a felicitat, adresându-i-se cu,  cher Président, ceea ce mi-a amintit de cele mai mult de 15 minute când cher Président i-a așteptat la Paris pe acesta și pe doamna Carmen. Intrând pe Internet să văd cât de potrivit este folosirea lui cher, am găsit exemplul:
Mon cher Harold, pardonnez-moi cette transgression personnelle. cu traducerea: Dragul meu Harold, te rog să ierți abaterea personală. Mi se pare o abordare interesantă a președintelui IOHANNIS.
Să așteptăm vremuri mai bune, deși lucrurile nu sunt simple cu PUTIN, cel care a stat la 10m distanță de Emmanuel Jean-Michel Frédéric MACTON, la aceeași masă, într-o discuție  tête-à-têtes, cum s-ar zice.

(24 aprilie 2022)


Friday, April 22, 2022

Cei care se vând prost

Vedem peste tot indivizi care vând orice. Unii vând bine, alții vând prost. Există și tipi care se vând. Unii se vând bine, alții se vând prost. A nu se înțelege că se pun pe cântar și se vând la kilogram. Nu. Aceștia se vând în sensul că ceea ce produc în zona conținutului digital este scos la vânzare, adică la citit sau la privit și în final, prin numărul de admiratori și de urmăritori, primesc sau nu bani. Deci, vedem:
- titluri mincinoase, ceea ce înseamnă că unii ca mine, vor fugi de respectivul cont pe vecie,
- produse de proastă calitate, ceea ce înseamnă că nu mă voi mai lăsa păcălit vreodată,
- disproporții între calitate și preț, ceea ce mă fac să evit respectivele magazine,
- scumpiri aiurea, care arată lipsa de performanță, dar și complicitatea consumatorilor.
Vedem cum unii care au conținut digital, sunt lipsiți de inspirație și rostogolesc hoțește conținutul digital al altora, pentru faptul că nu funcționează și aici acel software de la tezele de doctorat care să facă imposibilă postarea de conținut digital deja existent sau lipsit de originalitate în proporție de 70% să zicem.
Alți indivizi îmbâcsesc puținul lor conținut digital cu reclame stupide, ca și ei, ceea ce fac extrem de dificilă citirea conținutului anunțat. Eu nu am pe blogurile mele reclame și nici pe site ioniva.ro  și nu cred că sunt atât de proaste postările mele încât să nu merite și ele o reclamă de doi bani, cu care să cumpăr un cartof degerat sau stricat, mâncat de coropișnițe.


(22 aprilie 2022)

Greșelile lui Liviu DRAGNEA

Când  Liviu DRAGNEA era pe cai mari, a făcut nenumărate greșeli și apierdut totul. Acele greșeli au fost:
 Liviu DRAGNEA a crezut că știe el totul despre toate.
 Liviu DRAGNEA s-a bazat prea mult pe instinctul omului din câmpie. 
 Liviu DRAGNEA nu a avut criteriul elementar al validării de practică a colaboratorilor lui.
 Liviu DRAGNEA a tratat la nivel de detaliu problemele de la toate nivelurile, el fiind în vârf.
 Liviu DRAGNEA a crezut că toți sunt ca el, fără a lua în calcul că interesul poartă fesul.
 Liviu DRAGNEA a cultivat arta declanșării conflictelor, fără să recunoască vreodată acest lucru.
 Liviu DRAGNEA s-a imaginat martirul neamului, fără a fi decât un muritor oarecare.
 Liviu DRAGNEA a crezut în performanța sa de om oarecare, nefiind nici genial, nici fermecător.
 Liviu DRAGNEA i-a apreciat pe cei care știau să se gudure pe lângă el, fără a fi performanți.
 Liviu DRAGNEA s-a comportat ca om de lume cu tăiat de porci, deși locul și rolul lui erau altele.
 Liviu DRAGNEA s-a așezat la troacă și l-au mâncat porcii, căci dușmanii nu aveau interes.
 Liviu DRAGNEA s-a imaginat martirul neamului, când de fapt a fost un biet pârnăiaș.
 Liviu DRAGNEA nu și-a însușit  un miliard de euro, ci a stat la mititica pentru 10 mii, fiind penibil.


(22 aprilie 2022)

Thursday, April 21, 2022

Devalorizarea diplomelor

Imediat după Revoluție, un străin îmi spunea că nu mai este interesat de absolvenții români căci sunt neserioși. Ei nu stau în sălile de curs, ci participă la greve, căci în anul 1990 până și elevii din clasele gimnaziale făceau greze, alături de studenții care stăteau des în Piața Universității sau își dădeau profesorii afară de la cursuri, ei fiind cei ce-și revendicau revoluția, căci Revoluția fusese făcută de tineri, ziceau ei și nu numai ei.
Încet-încet, școala românească s-a dus la vale, iar apariția a nenumărate forme fără fond în învățământ, nu a făcut altceva decât să compromită ceea ce s-a numit valoare în sistemul educațional. Așa au apărut:
- diplome fără acoperire,
- doctorate obținute prin plagiat,
- promovări pe profesor fără lucrări originale,
- falsuri pe toată linia.
Pentru că nu există cuvântul onoare în constituție, diplomele la toate nivelurile s-au devalorizat. Așa că, nicio diplomă nu mai reprezintă prea multe, fiind necesar să fie testat temeinic fiecare individ care dorește o anumită poziție pentru a vedea dacă deține cunoștințe elementare, mai întâi, după care se merge în profunzime, pentru a vedea dacă diploma sa cu care se prezintă, are acoperire, cât de cât, nu neapărat 100%.

(21 aprilie 2022) 

Radu LUPU

 Eram în vara anului 2000 la Milano. Am brut să văd clădirea teatrului La Scala. Am ajuns acolo. A fost pentru prima dată când am întâlnit numele uni român strălucind undeva pe real, în străinătate. Era numele lui Radu LUPU care avea un concert de pian acolo, în templul unde numai cei mai buni pătrund și strălucesc pentru perioade mai lungi sau mai scurte.
Când era elev am auzit prima dată de Radu LUPU câci câștigase un mare concurs internațional de interpretare. Apoi nu am mai auzit nimic, pentru că a fugit din țară și comuniștii l-au scos definitiv din emisiunile de la radio, de la Tv și din librării, așa cum făceau și cu alți artiști  care alegeau libertatea
(21 aprilie 2022)

Wednesday, April 20, 2022

Dezbaterea MACRON - LE PEN

În cele două ore și jumătate ale dezbaterii, MACRON și LE PEN  au lălăit-o ca la Ploieși. MACRON că nu a făcut în 5 ani mare brânză, LE PEN, că nu are un proiect solid, bine fundamentat. Fiecare a zis câte ceva ca să mulțumească pe toată lumea. Nu s-au adresat grupurilor lor țintă, pentru că au vrut să ciugulească voturi de peste tot. Adică au alergat fiecare după nenumărați iepuri, ca să nu prindă niciunul.
MACRON și LE PEN au fost:
- banali,
- vagi,
- repetitivi,
- predictibili,
- plictisitori.
Votantul francez va vota aleator și vitoria unuia sau a altuia va fi cum vor alții. Dacă PUTIN și BIDEN îl vor pe MACRON, va fi MACRON. Dacă ei nu-l vor, nu va fi. Dacă PUTIN vrea pe unul și BIDEN vrea pe altul, în balanță vor atârna opiniile altora, care simt că miriapozii numiți UE și NATO se mișcă greu  și până acum au adâncit inegalitățile în Europa, spre nemulțumirile tuturor partenerilor.
Mie mi-a plăcut cum a abordat MACRON problema pandemiei. Mi-a plăcut că e mămos și are compasiune față de suferință. Este empatic. Nu mi-a plăcut că la Moscova a stat la 10 m de PUTI. Nu mi-a plăcut că nu a avut soluții și nici rezultate. 
LE pen parcă are un disc și potrivește acul unde trebuie ca să se audă în boxe ceea ce trebuie. Mă enervează. MACRON. a intervenit peste ea. De aceea mi s-a părut nesimțit. N-a lăsat o muiere să vorbească. Bărbatul din el trebuia să fie mai respectuos.
Dantura lui MACRON arată rău. Există multe soluții de corectat, dar ori nu le știe, ori e desineresat de cum arată, ori este fricos de a sta pe scaunul dentistului, ori nu-l lasă nevastă-sa să arate bine. Nici dantura lui LE PEN nu arată bine. O cred, că nu dispune de fondurile unui președinte. Dacă va câștiga, musai trebuie să treacă pe la dentist.
MACRON are 45 de ani.
LE PEN are 54 de ani este mai tânără cu 14 ani decât nevasta lui MACRON.
MACRON a câștigat acum 5 ani că a știut să-i îmbrobodească pe francezi cu trăncănelile lui fără substanță și mai ales că s-a știut că e însurat cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă decât el, ceea ce a atras simpatia unei pături largi de populație. Și mie mi-a plăcut de tip, căci s-a însurat cu femeia pe care a iubit-o, nu ca să urmărească o carieră, urmând traseele ariviștilor. Acum încearcă același lucru, adică să-i vrăjească pe francezi, pentru ați 5 ani, pe  care francezii îi vor pierde, el fiind considerat de mulți, răul cel mai mic în acest context. Pentru un președinte în exercițiu, MACRON a fost modest. Pentru un candidat cu pretenții LE PEN nu s-a ridicat la înălțime, ceea ce arată că Franța are de suferit în următorii 5 ani. Dacă tot așa s-a prezentat și în fața lui PUTIN, am explicația de ce a eșuat bietul de el, acest MACRON.

(20 aprilie 2022)

Sunday, April 17, 2022

Greșelile lui Elena UDREA

Prima greșeală a Elenei UDREA e fost că s-a crezul cu mult mai deșteaptă decât este în realitate.
A doua  greșeală a Elenei UDREA e fost că și-a crezut admiratorii ca fiind dezinteresați.
A treia greșeală a Elenei UDREA e fost că a iritat pe toată lume prin țoale, poșete și pantofi.
A patra greșeală a Elenei UDREA e fost că s-a bazat exclusiv pe jocul de imagine, nu pe fapte.
A cincea greșeală a Elenei UDREA e fost că a făcut echipe cu cine nu trebuie, fiind trădată.
A șasea greșeală a Elenei UDREA e fost că n-a avut o meserie ca lumea bazată pe o diplomă.
A șaptea greșeală a Elenei UDREA e fost că s-a bazat pe Traian BĂSESCU.
A opta greșeală a Elenei UDREA e fost că a făcut numai lucruri superficiale.
A noua greșeală a Elenei UDREA e fost că din om independent a devenit sclav în politică.
A zecea greșeală a Elenei UDREA e fost că a crezut că puterea ei este veșnică.

(17 aprilie 2022)

Greșelile lui Traian BĂSESCU

Prima greșeală a lui  Traian BĂSESCU este că uitându-se în oglindă, s-a văzut Dumnezeu.
A doua greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost că a crezut că i se cuvine orice.
A treia greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost că a uitat cine este și ce a făcut.
A patra greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost că a crezut că este in stare să facă orice.
A cincea greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost că s-a înconjurat doar de indivizi mai slabi ca el.
A șasea greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost că nu a ascultat de sfatul nimănui.
A șaptea greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost că s-a înconjurat numai de slugi necredincioase.
A opta greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost că totul s-a bazat pe răzbunare, minciună și răutate.
A noua greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost abordarea primitivă a problemei autostrăzilor.
A zecea greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost că  s-a considerat perfect, toți ceilalți nefiind ca el.
A unsprezecea greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost atribuirea de porecle la toții dușmanii.
A douăsprezecea greșeală a lui Traian BĂSESCU a fost că nu a lăsat loc de bună ziua la nimeni.
A treisprezecea greșeală Traian BĂSESCU a crezut că trecutul său nu este un pietroi legat de picior.

Sunt greșeli pe care Traian BĂSESCU și acoliții lui le decontează, căci timpul nu iartă nimic, iar marile nenorociri se trag unele după celelalte într-o sarabandă fără sfârșit.


(17 aprilie 2022) 

Greșelile lui Vladimir PUTIN

Vladimir PUTIN a făcut multe greșeli din care enumer acum câteva.
Prima greșeală a constat în acceptarea în jurul său pe funcții importante a persoanelor pe perioade mai mari de 4 sau 8 ani.
A doua greșeală a fost aceea că a acceptat dezechilibrul dintre experiență și performanță, în favoarea experienței, deși experiența dă siguranță, totuși performanța dă valoare.
A treia greșeală a avut la bază lipsa soluțiilor și a criteriilor calitative de selecție a soluției celei mai bune în vederea implementării.
A patra greșeală care a generat non-performanță a fost rocada de la președinte la premier și retur care prin schimbare de roluri a dus la acumulări cantitative de decizii cu efect negativ asupra calității soluțiilor.
A cincea greșeală a fost concluzia că următoarea victorie într-o cu totul altă problemă mult mai complexă, se obține cu certitudine folosind aceeași echipă, deși diferențele de abordare și de complexitate sunt total diferite, iar problemele sunt total diferite.
A șasea greșeală a fost aplicarea proverbului că omul este ca vinul, cu cât e mai vechi, cu atât e mai bun, dar neținând seama de condițiile de conservare, s-a dovedit că nu este așa.
A șaptea greșeală a constat în trecerea pe plan secund a saltului calitativ din computer science, lucru care a dus la o abordare vetustă, fără componenta puternică și profundă a soluțiilor informatice. 
A opta greșeală a fost lipsa inițiativelor aparținând ultimei generații de strategii, în care DATA SCIENCE este fundamentală, mai ales că acum calitatea este prioritară.
A noua greșeală a fost cunoașterea insuficientă adversarului și sub-aprecierea abordărilor calitative ale acestuia, mai ales datorate echipelor tinere și performante de decizie și de execuție ale acestuia.
A zecea greșeală a fost lipsa a cel puțin trei canale de informare și avalanșa de probleme, care au dus la diminuarea severă a timpilor de fundamentare și luare de decizii, cu efecte dramatice asupra calității soluțiilor și asupra implementării acestora.
A unsprezecea greșeală a fost influența covârșitoare a rutinei în abordarea problemelor, cu credința că cei din jur sunt și cei mai buni în gândire, decizie și acțiune, iar filtrele proprii sunt imbatabile.
A douăsprezecea greșeală este că a uitat că cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit și nu a dezvoltat criterii de schimbare a garniturilor de decidenți și executanți strict după scăderea performanței, căci meritocrația este motorul evoluției chiar și în arta conducerii conflictelor armate.

Fiecare dintre noi facem 100% aceste greșeli, dar uneori avem capacitatea ca trecând în planul al II-lea să dăm șansa și altora să greșească, riscul ca greșelile lor să fie cu mult mai mici decât ale noastre dacă am fi continuat să rămânem pe poziții, fiind considerabil mai mic. 





(17 aprilie 2022)

Saturday, April 16, 2022

De la lovitura de maestru, la pârțul lui Gâgă

În anul 2014, prin februarie, planeta a rămas cu gura căscată, văzând cum omuleții verzi au ocupat Crimeea în doi timpi și trei mișcări. A fost lovitura de maestru. Sunt de atunci 8 ani. oamenii de acum 8 ani, datorită succesului au rămas pe poziții, dar ei au ruginit, au pierdut din iuțimea minții, din capacitatea de a se perfecționa, au rămas înțepeniți într-un trecut nejustificat, deși glorios, dar imperfect, zgrunțuros.

Așa că, acum în 2022, au arătat lumii că de la lovitura de maestru din 2014 acum au făcut doar un pârț al lui Gâgă în ale strategiei și tacticii militare, dovedind că sunt cu știința militară undeva la nivelul anilor '50. Când NATO i-a pus la punct pe sârbi a avut un punct de start, legat de comunicații. Să ai posibilitatea de a gestiona sateliții de comunicații și să lași să curgă informațiile și interviurile pe bandă rulantă, este un mister de neelucidat.

Ceea ce se credea a fi o chestie de zile, a devenit ceva de peste 45 de zile și nu se întrezărește în niciun caz o speranță de încetare a focului. Data de 9 mai 2022 anunțată ca moment al declarării victoriei este destul de aproape și scufundarea crucișătorului MOSKVA arată că data este cam optimistă, cam prea optimistă. Trebuie luate în calcul multe lucruri și se pare că strategii de la Kremlin le-au neglijat, din moment ce propaganda lor merge destul de ineficient, iar cele 5 milioane de ucrainieni care au plecat în bejenie, este un semn rău, orice s-ar zice și rezultatul unei estimări eronate.

Îmi aduc aminte de 22 decembrie 1989 când Nicolae CEAUȘESCU, cel care fusese la butoane în mod absolut 25 de ani, a fugit cu un elicopter, căci s-a înconjurat de indivizi neperformanți. Secretul succesului unei societăți este rotirea și plecarea tuturor din funcții importante la patru ani sau la opt ani. Cine nu procedează așa, are toate șansele de a se înconjura de oameni depățiți care nu au soluții moderne la problemele curente și care în loc să gândească să dea soluții se străduiesc din răsputeri să nu-și piardă pozițiile și fac orice pentru a rămâne pe loc.


(16 aprilie 2022)

Să vorbim despre un concert pentru cei care se respectă

Am văzut la noi niște chestii numite șușe, dar și niște chestii făcute din sărăcie. Vin și pe malurile Dâmboviței cântăreți străini, ori foste glorii, ori artiști care bat la porțile afirmării, căci costurile sunt mai mici în aceste condiții.
Din întâmplare, am dat peste o înregistrare pe Internet de spectacolul din 2017 dedicat Zilei Franței, concert care a avut loc la Paris în 14 iulie 2017. Acolo au fost mari soliști, aflați la apogeul carierei lor. Enumer aici pe:
Diana DAMRAU - soprană, de 46 ani,
Bryan HYMEL -  tenor de 38 ani,
Nadine SIERRA - soprană, de 29 ani,
Anita RACHVELIASHVILI - mezzo-soprană, de 33 ani,
Ludovic TEZIER - bariton, de 49 ani.
este adevărat că în aceste momente sunt ales bucăți celebre, frumoase, pe placul zecilor de mii de spectatori, dar a avea în față staruri mondiale nu este numai un element de mândrie, ci unul de respect  din partea tuturor care au gândit evenimentul, dar este vorba de respectul pentru sine al poporului, căci a fi mândru înseamnă a ține la valoare, la calitate și la trecutul care definește pe fiecare om.



(16 aprilie 2022)

Ai furat un miliard?

Ai furat un miliard de euro? Prezintă-te!

Ai furat o sută de mii de euro, dispari, ageamiule!

(16 aprilie 2022)

În jurul unui divorț

George TOPÂRCEANU a scris o poezie care este adevărată mereu, mă refer la poezia ÎN JURUL UNUI DIVORȚ. Acum se vorbește de divorțul nu al  anului, nu al deceniului, nici al secolului, ci al mileniului. Este vorba de divorțul dintre Ana Maria REGHECAMF și Laurențiu REGHECAMF.
Citiți poezia lui TOPÂRCEANU.
Ea este fiica lui Ionela PRODAN. Ea are trei copii din două căsnicii.
El este fost fotbalist și actual antrenor de fotbal. El are trei copii cu trei femei, din două căsnicii.
Au un băiețel împreună.
Fiecare apare la televizor cu dreptatea lui. Presa face bani frumoși din ratingul dat de aparițiile lor.
(16 aprilie 2022)

Monday, April 11, 2022

Nici BRUNCH-urile nu mai sunt ce erau odată...

Până în 2020, înainte de a veni pandemia, un brunch însemna:
- un preț fix,
- un preț acceptabil,
- mâncare diversă,
- mâncare pe săturate,
- satisfacerea tuturor gusturilor,
- îndestularea lacomilor,
- mulțumirea gusturilor,
- eficiență pentru restaurante,
- flux mare de clienți.
Și în România s-a încercat implementarea brunch-urilor, dar nu s-a reușit din cauza prețurilor. Dacă în USA un brunch era la 25 de dolari, la noi, era 40 de dolari. Să pui brunch pe 01 ianuarie ca să oferi resturile de la Revelion, oricât de mare ștaif are restaurantul, chestia nu este strategie, ci prostie. Am văzut la un restaurant de 5 stele unde am făcut Revelionul cum la micul dejun au refolosit chiar produse luate din farfuriile de la masa festivă, căci se vedeau că fuseseră gustate. Mi s-a făcut o scârbă teribilă încât din micul meu dejun care a avut costuri, m-am ales cu cafeaua și cu fructele proaspete, căci nici cafeaua și nici fructele proaspete nu fuseseră în meniul din noaptea dintre ani
A venit pandemia.
Nu mai este voie să se auto-servească poporul, drept care nici brunch-ul de azi nu mai este brunch-il de altădată. Acum:
- este o listă de produse, cu mult mai restrânsă,
- faci comanda,
- nu mai este nimic la discreție,
- ți se aduce păpica,
- o mănânci,
- plătești,
- pleci.
Nu mai este nimic cu mers să iei de câte ori vrei, cât vrei. Este o remodelare a conceptului, dar se pare că este acceptată, din moment ce lumea vine și la un astfel de brunch ceva mai auster, mai servire a la carte, cum s-ar zice. Nu știu dacă se va mai reveni la obiceiurile de acum trei ani, dar la noi nici nu contează că în Ro, brunch nu a prins pe motiv că managerii de restaurante sunt prea lacomi.

(11 aprilie 2022)
 

Mama săptămânii

 După cum este aleasă, adică votată mama săptămânii se văd gusturile publicului care urmărește emisiunile Casa mireasa și Capriciile iubirii, dar și strategiile dezvoltate de cei ce se ocupă de soarta emisiunilor. Ar fi fost aiurea ca pe durata în care Leo și Nora erau împreună să devină mama săptămânnii doamna Dana, căci o zbura în doi timpi și trei mișcări pe Nora și tot conflictul care se lungise și așa nepermis de mult, ar fi dispărut.

Așa că, după ce Nora nu a mai fost în casă, doamna Dana a devenit brusc, mama săptămânii. Eu nu știu cine urmărește setul de emisiuni, dar ca să devină model o femeie cu carențele de limbaj, de tonalitate și de comportament ale doamnei Dana, mi se pare că există mari diferențe între ceea ce eu aș socoti a fi o mamă a săptămânii și ceea ce socotește publicul. se zice că poporul care votează are întotdeauna dreptate. Așa o fi. Înseamnă că urmăresc emisiunea multe femei care seamănă la caracter, la comportament, la mimică, la vocabular cu doamna Dana și cred că așa și este.

La viața mea, am văzut prea multe mame de băieți, fie că au un singur copil, fie că au nenumărați copii, care se comportă nefiresc când este vorba de unul dintre băieții lor, în comparație cu felul cum se comportă când e vorba de fetele lor. Sunt foarte protectoare, sunt foarte agresive, sunt foarte întreprinzătoare și în dorința lor de a face bine, fac numai rău copilului lor. Am văzut o astfel de mamă care-și despărțise copilul ei de 18 neveste și tot mai spera să-și găsească nora ideală, deși fiul ei nu era nici pe departe modelul de bărbat de care femeile să cadă-n limbă. Nu era nici frumos, nici bogat, nici educat, nici meseriaș. Era un om normal, cât este un om normal, care-și lasă 18 neveste, neavând cu niciuna dintre ele copii.

Un lucru este cert: doamna Dana a prins gustul de a fi vedetă, căci după ce și-a împins copiii să apară pe sticlă, ceea ce este bizar pentru o mamă, a văzut cum este și a venit să defileze pe podium sau pe covorul roșu, deși nu o califică absolut nimic pentru acel statut, căci n-am auzit-o cântând, n-am văzut-o dansând, nu i-am văzut operele care care-i ies din mânuțele sale, n-am auzit de vreo medalie de sportivă, ci doar am văzut-o și am auzit-o cum se comportă ca 99% dintre mamele absurde de băieți manipulați, fără personalitate, care știu ele mai bine ce vor aceștia, chiar mai bine de ceea ce știu ei.


(11 aprilie 2022)


România Evului Mediu timpuriu de azi

Suntem ancorați în Evul Mediu timpuriu. 
Ne place să vedem vrăjitoare arse pe rug.
Ne place să vedem parade cu oameni încătușați.
Ne place să vedem celule de pușcărie exact ca încăperile închisorilor de acum 1.000 de ani, cu șobolani mișunând, cu pereți îmbibați de igrasie, fără lumină. La tot poporul, căci reprezentanții lui fac legile, îi place să-i vadă pe oameni în chinuri, spunând că le merită.
Am văzut-o pe femeia răului, zâmbitoare la aflarea veștii că Adrian NĂSTASE s-a împușcat în iunie 2012 după ce a aflat vestea condamnării sale definitive.
Lumea a admirat-o și s-a bucurat văzând-o pe Elena UDREA în cătușe în februarie 2015. 
Lumea s-a bucurat văzându-l pe Mircea BĂSESCU la pușcărie cu condamnare definitivă în iunie 2016.
Acum, lumea așteaptă cu înfrigurare decizia tribunalului în legătură cu Ioana BĂSESCU.
Suntem în plin Ev Mediu timpuriu și marele spectacol este pregătit să se desfășoare, căci în cuvând Elena UDREA va veni la București sub escortă, căci figura cu investitoarea Elena UDREA cu apartament în chirie pe 7 ani nu va ține, bulgarii au alte unități de măsură împotriva corupției, căci dacă erau și ei tot în Evul Mediu timpuriu, nu mai aveau nici investitori germani și nici turism, rămâneau oamenii grotelor, fără autostrăzi, exact așa cum suntem noi, aici în peisajul mioritic, admirat de veșnicul prinț CHARLES, care la 74 de ani așteaptă să se urce și el pe tron, deși mămica lui încă îl mai ține la ușă.
Ca să ieșim din atmosfera de Ev Mediu, lucrurile sunt simple, chiar foarte simple. În loc de a-i ține pe corupți la pârnaie și să rămână cu banii, o lege care să le confiște lor și celor până la gradul al VII-lea de rudenie tot ce nu sunt în stare să justifice, multiplicat să zicem cu 5. Adică, ai furat 100, legea să te oblige pe tine și pe cei până la gradul de rudenie de ordin 7 să dați tot ce nu aveți acte să justificați, dar nu mai puțin de 500. 



(11 aprilie 2022)

Sunday, April 10, 2022

Congresul extraordinar al PNL

Gheorghe FLUTUR deschide lucrările congresului extraordinar al PNL. 
Se ascultă imnul de stat al României.
Gheorghe FLUTUR a deschis lucrările și i-a dat cuvântul lui Robert SIGARTĂU. Rând pe rând au luat cuvântul:
- Gheorghe FLUTUR
- Lucian BODE
- Iulian DUMITRESCU
- Rareș BOGDAN
- Dan MOTREANU
- Nicolae CIUCĂ.
Dacă la congresele comuniste vorbitorii spuneau ce vor face, aveau decența de a prezenta și realizările de până la congres, decență care le-a lipsit vorbitorilor, PNL fiind la guvernare din noiembrie 2019 și în peste doi ani, acest guvern penelist nu a făcut nimic notabil, deci promisiunile pentru viitor sunt egale cu zero, ceea ce va determina ca în 2024 acest partid să dispară de pe scena politicii ca fiind un partid de ineficienți, vorbăreți, lăudăroși, chițibușari, superficiali, lenți, chiar molâi.
Au fost definiți 1300 de delegați. Au votat 1120, că restul nu au venit. 1060 l-au voat ca președinte pe Nicolae CIUCĂ, 60 de buletine au fost anulate și 159 de buletine nu au fost utilizate. 159 + 60 = 219
1060 + 219 = 1279, adică din 1300 au fost în sală 1180 votanți. Restul nu mai contează, căci generalul CIUCĂ a fost ales cu 81% dacă ne raportăm la total delegați stabiliți pe hârtie sau cu 94%, adică o majoritate covârșitoare. oricum, nu contează, căci până în 2024 nu se va întâmpla nimic notabil. Nu se va face o autostradă care să unească provinciile istorice. Nu se va face spital regional. Doar se vor face studii de fezabilitate. Vor fi începute lucrări nesemnificative, care vor toca banii, precum schimbări de borduri, vopsirea de clădiri, renovări de clădiri vechi, de unde se fură la greu. Corupția va fi la fel de înfloritoare ca între 2004 - 2014.
Bravo, lui!




(10 aprilie 2022)

Congresul PNL

Sunt 1300 delegați la congresul PNL. Față de data trecută, PNL de azi este altfel decât PNL din septembrie 2021, când CÎȚU și PRBAN se luptau. Acum PNL are:
- o singură platformă,
- un singur candidat la funcția de președinte al PNL,
- liniște, exact așa cum are orice partid comunist,
- unanimități în cascadă,
- viteză considerabilă în derularea evenimentelor,
- unitate în cuget și simțire.
Candidatul Nicolae CIUCĂ este o personalitate puternică, cu un traseu foarte clar, cariera sa fiind bine definită, deja fiind ocupantul fotoliului de premier, iar funcția de președinte de partid este doar un element de panoplie. Cine este premier are toate resursele. Funcția de președinte de partid completează elementele de putere necesare oricărui on care vrea să impună o strategie și să-și asigure eficiența maximă a tot ceea ce întreprinde. Când premierul era unul și președintele de partid este altcineva, eficiența este foarte redusă, căci premierul are anumite resurse, dar nu are resursa umană, pentru a ocupa poziții cheie în guvern și în agenții. Adică, oameni credincioși cauzei. Premierul nu are acces la acești oameni. Dacă premierul este și șef de partid, el are și funcții la dispoziție, de dat, dar și oamenii care să le ocupe.
Nicolae CIUCĂ, tace și face. El este asemeni lui IOHANNIS, nu este acel tătuc care să facă zgomot, dar care să nu facă treabă. El face exact exact ceea ce trebuie să facă un premier.



(10 aprilie 2022)

Saturday, April 9, 2022

Muierea miorlăită, egoistă și prefăcută

Am avut ocazia să văd tot felul de muieri la viața mea. Unele ca lumea, cu caracter, care știu să se comporte, care știu să vorbească, care știu să evalueze, care știu să fie femei adevărate, care știu să se bucure, care văd lucrurile cum trebuie. Sunt și femei aiurea care prin tot ceea ce fac dovedesc că au o gândire îngustă, de femei de nimic.
Ele nu știu altceva decât să vorbească despre ele, să judece pe alții și să se victimizeze. Ele interpretează orice  în favoarea lor. În egoismul lor, femeile acestea plâng pentru a-și apăra interesele. Se tăvălesc pe jos pentru a le fimlor bine. merg până acolo încât simulează boli grave, se internează în spitale și distrug relațiile copiilor lro, pentru a profita de ei, pentru a le fi lor bine.



(09 aprilie 2022)

O luptă între o femeie trădată și un bărbat cu amantă

Am văzut scandaluri între neveste bătrâne trădate de soți cu amante tinere sau scandaluri între bărbați boșorogi abandonați de neveste foarte tinere. Nu orice fel de scandaluri, ci scandaluri monstruoase. În toate acestea totul este bazat pe un scenariu foarte bine scris de un mare dramaturg.
N-am să înțeleg cum se produce toată tărășenia atunci când sunt necesare acte. Se vorbește despre bani. Ea zice că are bani. El zice că are bani. Este nevoie de acte. Ea spune că are bani. Actele vorbește. Realitatea este undeva la mijloc. 
Ea spune că el nu are calități. 
El nu spune nimic.
Femeia trădată vorbește și vorbește și vorbește.
El nu spune nimic.
Mi s-a părut firesc să văd emisiuni cu mari actori, cu mari cântăreți, cu spectacole valoroase, nu scandaluri de doi bani, cu minciuni, cu vorbe grele și cu ieșiri necontrolate.
În viața mea am văzut o singură dată o doamnă demnă care s-a despărțit de soțul ei, fără să știe nici vântul nici pământul.




(09 aprilie 2022)

Recensământul inutil

Acum există:
- baze de date,
- tehnologii pentru baze de date de foarte mari dimensiuni,
- suficiente baze de date interconectate,
care țin evidența populației, a locuințelor și a animalelor din gospodăriile populației. Recensămintele erau utile acum 200 de ani când nu existau nici baze de date și nici tehnologiile de azi de a avea o imagine clară asupra populației și a altor elemente care sunt necesare pentru decidenții politici care definesc strategii legate de poziționările demografice pe termen mediu și lung.
Consider că nu există argumente solide ca acum în anul 2022 în loc să fie puse la punct bazele de adte naționale, se umblă cu surogate care nu duc la nimic, pentru că din recensământul anterior, nici după 10 ani nu se știa numărul persoanelor cu drept de vot din Ro.
Există acum o aplicație de recensământ 2022 interesantă, dar neadaptată cerințelor de a realiza interfețe orientate spre cetățean, căci textele sunt extrem de lungi și cu terminologie de statistică, de parcă tot păoporul e obligat să știe statistică. În plus, multe din elementele de acolo trebuiau extrase de la fisc sau de la alte baze de date, căci fiscul are toate elementele legate de case și terenuri. Deci, se dovedește că nu sunt baze de date interconectate sau nu se vrea interconectarea lor.

(09 aprilie 2022)

Friday, April 8, 2022

Arenele din Verona, 8 august 1988

Cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la inaugurarea Arenelor din Verona pentru spectacole, a avut loc un grandios spectacol cu participarea unor supervedete de operă. Este interesant de văzut interesul acestor super-vedete pentru a participa la evenimente. Se știe că pe Dâmbovița, unde este mare sărăcie, vin celebrități la apus de carieră, adică, deja după ce au trecut de 65 de ani. Eu voi trece în revistă pe toți cântăreții și voi trece în dreptl lor vârsta, pentru a vedea poziția lor în raport cu maximum de carieră, care la soprane și mezzo-soprane este undeva între 35 - 45 de ani, iar la tenori și baritoni , undeva la 40 - 50 de ani.
Leo NUCCI, de 46 ani
Ghena DIMITROVA, de 47 ani
Peter DVORSKY, de 37 ani
Sona GHAZARIAN, de 43 ani
Monserrat CABALLE, de 55 ani
Ferrucio FURLANETTO, de 39 ani
Natalia TROITSKAYA, de 37 ani
Luca CANONICI, de 28 ani
Samuel RAMEY, de 46 ani
Aprile MILLO, de 30 de ani
Vicenzo La SCOLA, de 30 de ani
Mara ZAMPIERI, de 37 ani
Rene KOLLO, de 52 ani
Silvano CARROLI, de 49 ani
Eva MARTON, de 45 ani
Juan PONS, de 42 ani
Antonio ORDONEZ, de 56 ani
Ileana COTRUBAȘ, de 49 ani
Jose CARRERAS, de 42 de ani
Spectacolul a fost dat pentru a susține fundația lui Jose CARRERAS în lupta contra leucemiei. Observăm că acest spectacol are nume mari, cu artiști aflați la apogeul carierei lor. Monserrat CABALLE este cântăreața care a avut concerte și la 70 de ani. ea a cântat la București în 2009 când avea 76 de ani. Jose CARRERAS a cântat la București în 2008 la vârsta de 62 de ani. Leo NUCCI a cântat la Scala în 2019 la vârsta de 77 de ani.

(08 aprilie 2022)



Thursday, April 7, 2022

Consilierii au greșit

Se vede treaba că actualii consilieri ai lui Elena UDREA au făcut greșeli dintre cele mai grave, să le zic elementare, din moment ce azi Elena, cea căreia fostul ambasador de la Paris Teodor BACONSCHI îi închina înflăcărate ode, a fost capturată ca ultimul fugar anonim la granița dintre Bulgaria și Grecia, ca să fie predată și să meargă la zdup. Să nu uităm că maestrul, adevăratul maestru Sebastian GHIȚĂ a reușit mișcarea în doi timpi și trei mișcări de a ajunge în Serbia și de a-și rezolva problema rămânând în libertate, căci scenariul așa a fost scris.

S-a văzut clar că sistemul băsescian clădit pe un teren instabil nu are durabilitate din moment ce însuși frățiorul dictatorului a intrat la zdup, iar apropiații din anturajul său, trei dintre ei au fost reținuți de alți trei, tot de-ai lui. Atunci, de când cu pozele de la Paris, a început sfârșitul erei Băsescu, iar acum, de când cu sentința din 23 martie 2022 când s-a dat sentința definitivă în cazul PETROV - BĂSESCU și cu sentința din 7 aprilie 2022 când s-a dat sentința definitivă în cazul galei BUTE, apogeul prăbușirii se vede cu ochiul liber.

Ceea ce este rău în toată chestiunea se leagă de faptul că toate acestea nu folosesc la nimic. Nu se recuperează nimic, nu se îndreaptă nimic. Totul este în categoria mult zgomot pentru nimic. dacă s-au furat bani, ei rămân furați. Dacă s-au făcut nedreptăți, ele rămân neîndreptate și viața curge ca înainte, ca spectacol cu alți actori pe o aceeași scenă de carnaval, cu măști, clovni, maimuțe, oameni pe papainoage, într-o mediocritate stridență, ca și cum nu s-ar întâmpla mare brânză.

Elena UDREA a spus ceva de o salvare în drum spre o capitală, cu un personaj, ceea ce a atras mânia zeilor din Olymp.


(07 aprilie 2022)

Fundamentele discriminării

    Se vorbește mult și prost despre discriminare. Unii nici nu știu despre ce vorbesc. În realitate, unii se simt discriminați, fără să fie de fapt discriminați, în timp ce alții trăiesc cum trăiesc, adică rău, tocmai din faptul că sunt discriminați. Este vorba de o discriminare subtilă, făcută cu mijloace greu de diseminat, dar cu efecte dintre cele mai spectaculoase, care-și ating obiectivele în integralitate.
Discriminarea pe față se face foarte rar, căci fiind evidentă va fi ușor eliminată. Există o parte discriminată și o parte care discriminează, parte care are rolul de a duce spre zero egalitatea de șanse a părții discriminate într-un context bine definit.
    Discriminarea presupune eliminarea regulilor unanim acceptate, prin tot felul de mijloace, unele mai perfide decât altele, tocmai din faptul că nu sunt prevăzute nicăieri, dar sunt utilizate abuziv. Să zicem că atunci când se clădește un partid, are un statut, iar la condițiile de alegere se zice că orice membru are dreptul să aleagă și să fie ales. Normal ar trebui să se scrie exact că orice membru de partid are dreptul de a alege. membrii de partid au dreptul de a fi aleși dacă și numai dacă îndeplinesc următoarele criterii de vechime:
- minimum doi ani pentru funcțiile de bla-bla-bla,
- minimum cinci ani pentru funcțiile de bla-bla-bla.
Pentru toate celelalte funcții nu există criterii de alegere. Nu se admit derogări. Numai un astfel de text, pune bazele fundamentelor egalității de șanse, căci membrii de partid se deosebesc unii de ceilalți în mod obiectiv numai prin vechimea în partid, căci evaluarea rezultatelor muncii lor în partid sunt bântuite de subiectivism, atât timp cât nu există competiții gent test grilă, după care să se facă ierarhizarea.
    În momentul în care nu există în constituție conceptul de onoare, musai trebuie scris în statut că nu se admit derogări și niciun fel de excepții. La americani există condiția că un străin nu are dreptul să candideze la președinția Statelor Unite decât dacă este cetățean născut în USA și punct. Acolo nu există derogări de niciun fel. Lucrul cu jumătăți de măsură arată că fundamentele discriminării sunt consolidate și egalitatea de șanse este zdruncinată puternic. Ceea ce se întâmplă în PNL ilustrează cu putere că statutul este doar o înșiruire de reguli supuse interpretării, căci despre onoarea membrilor PNL am mari semne de îndoială din moment ce interpretează regulile pe care ei le-au dat pentru a fi interpretate, datorită absenței exprimărilor exprese care spun clar ce să se facă și mai ales, ce să nu se facă.

(07 aprilie 2022)

Wednesday, April 6, 2022

Longevitatea artiștilor de operă

Este interesant de văzut longevitatea unor categorii profesionale. În acest sens am luat mari nume ale cântăreților de operă.
Tenorul Luciano PAVAROTTI a trăit până la vârsta de 72 de ani.
Tenorul Franco CORELLI a trăit până la vârsta de 82 de ani.
Tenorul Mario Del MONACO a trăit până la vârsta de 67 de ani.
Tenorul Enrico CARUSO a trăit până la vârsta de 48 de ani.
Tenorul Sergey LEMESHEV a trăit până la vârsta de 75 de ani.
Tenorul Alfredo KRAUS a trăit până la vârsta de 72 de ani.
Tenorul Anthony Rolfe JOHNSON a trăit până la vârsta de 70 de ani.
Tenorul John McCORMACK a trăit până la vârsta de 61 de ani.
Tenorul Carlo BERGONZI a trăit până la vârsta de 90 de ani.
Tenorul Tito SCHIPA a trăit până la vârsta de 77 de ani.
Tenorul Peter PEARS a trăit până la vârsta de 76 de ani.
Tenorul Nicolai GEDDA a trăit până la vârsta de 92 de ani.
Tenorul John VICKERS a trăit până la vârsta de 89 de ani.
Tenorul Beniamino GIGLI a trăit până la vârsta de 67 de ani.
Tenorul Lauritz MELCHIOR a trăit până la vârsta de 83 de ani.
Tenorul Jussi BJORLING a trăit până la vârsta de 49 de ani.
Tenorul Fritz WUNDERLICH a trăit până la vârsta de 36 de ani.
Tenorul Ion DACIAN a trăit până la vârsta de 70 de ani.
Tenorul Nicolae LEONARD a trăit până la vârsta de 42 de ani.
Tenorul Joseph SCHMIDT a trăit până la vârsta de 38 de ani.
Tenorul Mario LANZA a trăit până la vârsta de 38 de ani.
Tenorul Richard TUCKER a trăit până la vârsta de 62 de ani.
Tenorul Giuseppe Di STEFANO a trăit până la vârsta de 87 de ani.
Tenorul Aureliano PERTILE  a trăit până la vârsta de 67 de ani.
Tenorul Ferruccio TAGLIAVINI a trăit până la vârsta de 82 de ani.
Tenorul Ludovic SPIESS a trăit până la vârsta de 68 de ani.
Tenorul Aroldo LINDI a trăit până la vârsta de 55 de ani.
Tenorul Traian GROZĂVESCU a trăit până la vârsta de 32 de ani.
Tenorul Cornel FÂNĂȚEABU a trăit până la vârsta de 81 de ani.
Tenorul Valentin TEODORIAN a trăit până la vârsta de 67 de ani.
Tenorul Dimitrie ONOFREI a trăit până la vârsta de 94 de ani.
Tenorul Marcello GIORDANI a trăit până la vârsta de 56 de ani.
Tenorul Alessandro BONCI a trăit până la vârsta de 70 de ani.
Tenorul Enrico Di GIUSEPPE a trăit până la vârsta de 70 de ani.
Tenorul Giovanni MARTINELLI a trăit până la vârsta de 84 de ani.
Tenorul Marcello GIORDANI a trăit până la vârsta de 56 de ani.
Tenorul Riccardo MARTIN a trăit până la vârsta de 78 de ani.
este o mare diversitate, ceea ce arată că nu există o regulă, chiar dacă acești foarte mari tenori nu au dus o viață plină de lipsuri, ci au trăit în condiții dintre cele mai bune. este interesant de mers mai în profunzime pentru a vedea cauzele de deces pentru tenorii tineri, dar cu siguranță au fost fie accidente, fie dueluri, fie boli incurabile la momentul respectiv, tratabile în ziua de azi

(06 aprilie 2022)


Don CARLOS, un spectacol din 1977

Am găsit pe Internet o înregistrare audio cu opera Don CARLOS din 1977, a spectacolului de la Opera Scala din Milano mai precis din data de  7 decembrie 1977. E un spectacol eveniment, ca toate spectacolele de la Scala. Distribuția include pe:
José CARRERAS - Don Carlos, de 31 ani
Nicolai GHIAUROV - Filpp al II-lea, de 48 ani
Piero CAPPUCCILLI - Rodrigo, de 51 ani
Yevgeny NESTERENKO - Marele Inchizitor, de 39 ani
Mirella FRENI - Elisabeta de Valois, de 42 ani
Elena OBRASTZOVA - Prințesa Eboli, de 46 ani
Francesca CALDARA - Vocea cerului, 
Stefania MALAGU - Tebaldo, de 45 ani
Gianfranco MANGANOTTI - Conte de Lerma
Luigi De CORATO - corifeul
Dirijor a fost Claudio ABBADO,  de 44 ani.
Garnitura de soliști și dirijorul erau la acea vreme la maximului de nivel al potențialului lor, ceea ce se simte din interpretările lor.






(06 aprilie 2022)

Reclame care m-ar interesa

Reclamele care m-ar interesa sunt reclamele din care aș învăța ceva. De fapt nu am mai fi reclame, căci o reclamă este ceva care promovează ceva mincinos, căci produsele bune, de calitate unde raportul calitate-preț este bun, se vând singure.

Pentru medicamente nu ar trebui să existe reclame. Medicii trebuie să meargă des la cursuri de reciclare unde să li se prezinte medicamente și doar ei să fie cei care le prezintă oamenilor. După mine, automedicația este o crimă, căci cei ce-și prescriu singuri medicamentele nu fac altceva decât să se autodistrugă.

Ar fi interesante fimulețe care să arate pe scurt, așa cum fac mărcile de parfumuri, anumite cărți, anumite filme, anumite telefoane, dar simplu, ca omul să fie în stare să facă bine ceva, datorită faptului că omul a văzut ceva la televizor și a învățat.

Mi-a plăcut reclama cu Simona HALEP care le spune celor care încercau să monteze o mobilă de la DEDEMAN că există o documentație care trebuie consultată.


(06 aprilie 2022)

Estimarea averilor, pentru cine n-are ce face

vedem cum tot felul de personaje se laudă cu averile lor.
Există averi licite, făcute la vedere, cu acte și cu achitarea dărilor către stat și există averi ilicite, făcute prin evaziune fiscală, cu banii obținuți prin muncă sau prin furt, fără a fi plătite dările către stat. Eu aș zice că mai ușor cu pianul pe scări, pentru cei care fac sau au făcut averi fără să plătească dările la stat. În oala acoperită nu cad muștele în ea. Eu nu știu ce legi vin și toți care nu păstrează discreția este posibil să fie călcați de fisc și nu le va cădea bine dacă ceea ce nu justifică cu acte se confiscă automat, căci UE este orientată 100% spre combaterea corupției și evaziunea fiscală este parte din lupta împotriva corupției.
Să nu uităm că Sophia LOREN a făcut 4 luni de pârnaie că a făcut evaziune fiscală. Nu ea, ci impresarul ei. Tot probleme au avut și doi foarte mari cântăreți de operă, dar statele de origine i-ai iertat că erau foarte  bătrâni.
Există modalități de a estima averea cuiva. Se vor obține un nivel optimist și unul pesimist și cu probabilitatea de 99% averea respectivului se află în acel interval.
Să presupunem că nu avem ce face, ne mănâncă-n c-r și vrem să vedem cam care este averea lui X. Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia.
Se impune să facem niște ipoteze.
Un cântăreț de folclor cântă la nunți, botezuri, aniversări private, spectacole cu public.
La o nuntă cu ștaif, să zicem că primește 20.000 euro. Pe an nu are mai mult de 10 nunți cu ștaif.
La o nuntă cu dare de mână, să zicem că primește 10.000 de euro. Pe an are 20 de nunți mișto.
La o nuntă de oameni sărmani primește 5.000 de euro. Pe an are 40 de nunți de calici.
Înseamnă că din nunți, la cele 70 de bucăți, câștigă 600.000 d euro și nu dă nimic la stat.
Să zicem că succesul său este constant timp de 20 de ani, deci orice ar face, câștigul respectivului nu depășește 12 milioane de euro.
Există modalități de a înmulți banii.
Prin camătă, banii se dublează o dată la 10 ani dacă ai o rețea de recuperatori eficientă.
Prin investiții, dublarea capitalului se face în 15 ani dacă ai fler.
Dacă duci banii la bancă din 10.000.000 în 5 ani vei avea 9.500.000 fără să faci nimic.
Anul are 52 de săptămâni. Deci, să acceptăm că artistul merge în anumite zile și la nunți sâmbăta și duminica, deci din cele 104 duminici îi mai rămân 34 de zile când merge la evenimente, unde să zicem că obține 5.000 euro, adică 170.000 euro pe care îi adaug la cele 12.000.000, deci un cântăreț de folclor și dacă se dă peste cap toată viața, nu are cum să câștige mai mult de 20.000.000 de euro. În ipoteza că am greșit și el câștigă 30.000.000 să nu uităm că este o persoană socială și are costuri, ceea ce mă duce la concluzia că vrea casă, vrea mașină, mai dă și el o masă, se mai plimbă cu o gagică, mai plătește o pensie alimentară, mai ajută, mai împrumută. Să acceptăm că are la ciorap între 10 și 20 de milioane de euro. 
Acesta este scenariul optimist. În realitate, foarte mulți artiști o duc greu, chiar foarte greu și muncesc de le sar capacele pentru o bucată de pâine. Românului îi place să se gea grande, dar uneori se scapă. Zicea o cântăreață că ea cântă în America, dar a luat-o gura pe dinainte și a zis că frecventează magazine precum  cele din lanțul Marshalls de tip off-price, adică cu mărfuri bune dar demodate și cu prețuri pentru săraci. Cine stă cu c-r-l pe sacul de bani nu merge acolo, ci merge la Macy's  unde sunt prețuri foarte bune pentru lucruri în trend, dar triple decât la Marshalls sau ROSS cu dress for less al lui.
Mulți dintre cântăreți mor săraci, chiar dacă lumea îi știa bogați.
Noroc cu unii care mai fac reclame.

(06 aprilie 2022)

Don CARLOS, spectacol din 1965

Pe Youtube circulă înregistrarea cu opera Don CARLOS din 1965 având în distribuție pe:
Carlo BERGONZI  - Don CARLOS, de 41 ani
Renata TEBALDI - Elisabeta de Valois, de 43 ani
Nicolai GHIAUROV - Filip al II-lea , de 36 ani
Dietrich FISCHER-DIESKAU - Rodrigo, de 40 ani
Grace BUMBRY - Principesa Eboli, de 29 ani
Martti TALVELA - Marele Inchizitor, de 30 ani
Sir Georg SOLTI - dirijor, 53 ani.
Au mai fost în distribuție Tugomir FRANK, Jeannette SINCLAIR, Kenneth MacDONALD, John WAKEFIELD, Joan CARLYLE.
Vedem că marile spectacole se fac cu mari voci ajunse la apogeu, căci un artist cu vârsta între 40 și 45 de ani este în cea mai mare formă a sa, iar dacă ave vârsta în jur de 30 de ani este tocmai foarte bun.
Spectacolul a avut loc la London Opera Center în vara anului 1965.
Nota acordată de mine este 10.



(06 aprilie 2022)




Tuesday, April 5, 2022

Probleme tehnice la discursul lui ZELENSKYY

Trebuie spus din start că mediocrității  din politică îi corespunde o mediocritate în serviciile tehnice care ajută politica, pentru că mediocrii din politică angajează la rândul lor mediocrii în serviciile tehnice, în zona de consilieri și în zona de personal auxiliar. Să nu-mi spună mie nimeni că agramata publică, acum printre slujbașii parlamentului este o lumină, căci nu avea cum cu editările lui BOC să devină zeița înțelepciunii în 15 ani.

Ceea ce s-a întâmplat cu defecțiunea tehnică din parlament di 04 aprilie 2022 este rezultatul incompetenței și punct. Vin tot felul de indivizi să dea tot felul de explicații. Nu de explicații este nevoie, ci de lucruri făcute ca lumea de la început. Eu știu bine ce înseamnă să vorbești cu oamenii și să le spui că simulările sunt esențiale în mediul real. dacă ei fac după capul lor, asta este o altă poveste și rezultatele se văd.

Treaba nu a mers. Nu mă interesează de ce nu a mers. Mă interesează că trebuia să meargă și punct. Dacă acolo erau indivizi competenți, adevărați profesioniști, nu indivizi puși pe pile și cu spate politic, cu siguranță că nu apărea nicio problemă. Dar, pe vremuri se spunea de o instituție de piloși din București că dacă peste clădirea ei cade o bombă, jumătate din cc al pcr va fi în doliu. Explicația era simplă: toți cu pile din cc erau angajați acolo. Am certitudinea că așa era, pentru că o copilă cu nota 6(șase) la examenul de stat, era într-o dimineață când am mers la acea instituție că aveam treabă, salariată, deși Bucureștiul era oraș închis. ea era pila cuiva din cc și reușise să fie adusă direct într-un institut de cercetare unde nici cu media 9,90 nu se ajungea din prima. 

Așa și cu așa-zișii profesioniști de cacao care s-au ocupat de transmisie. Nu am senzația că vreunu IT-ist de acolo să fie absolvent de Automatică, Facultatea de Calculatoare din UPB, căci dacă echipa ar avea din 10, 7 absolvenți de-ai lui CRISTEA și ȚĂPUȘ, nu s-ar fi întâmplat incidentul de ieri. Doi ca Alexandru Daniel TĂNASE și devin tradiție erorile de transmisie din parlament.


(05 aprilie 2022)

Câștigătorii de la Mireasa de pe Antena 1 și Antena Stars

Câștigătorii sezonului  I  ai concursului Mireasa au fost Armando și Andra RĂDULESCU. 
Câștigătorii sezonului al II-lea  ai concursului Mireasa au fost  Radu și Mădălina BOBELICĂ.
Câștigătorii sezonului al III-lea  ai concursului Mireasa au fost Liviu și Maria OLTEANU. Ei au divorțat în anul 2022.
Câștigătorii sezonului al IV-lea din 2021 ai concursului Mireasa au fost Petrică și Ela NEMEȘ




(05 aprilie 2022)

Țate, mahalagioaice și etc

Ceea ce vedem la tv la Casa Mireasa din partea unor mame văd ceea ce știam de mult timp, adică femei:
- miorlăite,
- mahalagioaice,
- răutăcioase,
- intrigante,
- inculte,
- nepoliticoase,
- depășite,
- depășite,
- indecente,
- brutale,
- agresive,
- sărace cu duhul,
- primitive,
- imposibile.
Cred că emisiunea seamănă foarte mult cu emisiunea aceea penibilă numită Iartă-mă, inde invitații erau de joasă speță. Așa ceva face rating și torentele de vorbe fără rost ale acelor mame care dovedesc lipsă de:
- tact,
- caracter,
- poziționare,
- înțelepciune,
- rațiune.
Nu este nimic nou sub soare, din moment ce noi avem 40% analfabeți. Fiecare dintre mamele din casă și-au dat cu stângul în dreptu' și cele care vorbesc la telefon nu știu să managerieze relațiile cu copiii lor, căci se pornesc a vorbi și din ceea ce spun cel puțin 32,41% sunt prostii de doi bani.  Fiecare are dreptatea lui. femeile din casă se comportă imposibil și așa de bine fac emisiunii că aduc rating, răutățile femeiești fiind la ele acasă. E bine că nu este vorba de un scenariu, ci doar de mici indicații. Materia primă oferită de femeile acestea de doi bani este excelentă pentru rating.
Gabriela CRISTEA știe să pună accentele destul de bine ca să iasă exact ceea ce este nevoie pentru dinamica emisiunii. 
Să le dăm niște note:
Dana - nota 2.
Mioara - nota 4.
Bunica - nota 5.
Eleonora - nota 7.
Circul acestor femei prefăcute, care au venit să facă un ban, căci de căsătorie nu are cum să fie vorba în cazul lor, căci va fi nebună fata aceea care ar intra în casa unde soacră e una dintre cele cu note mici.






(05 aprilie 2022)

Despre soluțiile tâmpite ale mediocrilor în online

Orice nene sau orice tantii care cred că au șansa să facă banul gros din nimic, își fac conturi pe rețelele de socializare și caută să fie în trend.
Dacă pe rețea sunt funduri bombate, pune și tanti un fund bombat.
Dacă pe rețea sunt buze gen târtiță de rață, pune și tanti prproia-i târtiță de rață.
În acest fel sunt atrase reclame de produse și vin și ceva bănuți. Dacă embargoul pus Rusiei la accesul la rețelele important au arătat că rușii au pierdut 500 milioane de dolari din gestionarea de conținut digital. Ceea ce este foarte puțin că Russia are 150 milioane de locuitori și ar reveni mai puțin de 4 dolari pe locuitor. 
Este interesant că normal ar trebui ca acești nene și acele tanti să creeze propriul conținut digital care nu mai trebuie poluat de reclame care nu spun nimic.
Reclamele de pe acel conținut digital sunt bizare, fără valoare și care rostogolesc sume nesemnificative. Se știe că dacă Ronaldo este prezent în rețelele de socializare, are propriul conținut digital și acest conținut digital este interesant și urmărit de internauți, nu de sute, ci de milioane de urmăritori. Acei nene și acele tanti nu sunt în stare să creeze conținut digital inteligent, care să intereseze pe internauți.
La noi, cine vrea să intre pe diferite portaluri are surpriza să fie inundat de reclame stupide care te împiedică să ajungi la conținutul digital specific din portaluri, te enervează și părăsești portalul. Acum există și o corelare între numărul de internauți care accesează un anumit conținut digital, cu timpul care stă fiecare internaut pe conținutul accesat.
Oamenii enervați:
- ies din portal,
- nu mai intră niciodată pe portal.
Eu așa procedez. Deci trebuie o schimbare de comportament a acelor nene și a celor tanti, care musai trebuie să se gândească să creeze propriul conținut digital, dar nu orice conținut digital, ci de conținut digital inteligent, original, interesant, elaborat.


(05 aprilie 2022)

TVR, ori ești surdă, ori ești proastă....

Având ceva de lucru, nu am văzut discursul lui  Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy și am căutat pe Internet să găsesc o înregistrare. Am găsit ceva preluat de la TVR1 și am început să urmăresc. 
Imaginea era bună.
Sunetul era bun.
Nu apăreau întreruperi generate de încărcare de conținut.
Mai jos erau textele pro Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy .
Numai că în partea dreaptă, în timp real, adică în timp ce eu urmăream discursul care era la ore bune de la momentul în care se transmisese live în parlament, pe o bandă se derulau mesaje de care m-am îngrozit. Cineva, bun meseriaș, a preluat transmisiunea TVR1 și a pus-o la el pe portal, dar nu orice fel de portal, ci unul neprieten TVR1. Aici nu am cum să redau nici capturi că m-am enervat teribil și mi-am zis că în loc TVR să gândească să-și gestioneze conținutul, crede că tot ce zboară se mănâncă.
În loc să se preocupe ce apare pe conținutul său digital de bază, TVR aleargă după soluții în altă parte. Sunt sigur că dacă își generează propriul conținut digital, cine-l preia trebuie să se autentifice cumva și în acest caz, unul care se autentifică nu-și mai permite să facă ghidușii folosindu-se de conținutul digital pe care l-a obținut prin autentificare sau lăsând cumva o urmă, de care el ca hacker este conștient.


(05 aprilie 2022)

Monday, April 4, 2022

Ce e ăla merchandiser?

Omul cât trăiește învață.
Am urmărit prezentarea unui concurent de la Casa mireasa, care s-a prezentat ca fiind merchandiser.  La români le plac denumirile sofisticate din limbi străine, căci meseriile cu denumirile românești:
- nu impresionează,
- arată nivelul de calificare,
- spun multe despre salariu.
Una este să spui officer manager și alta este să spui secretară. Una e să spui sales officer și alta e să spui  vânzător.
Am mers la Internet și am căutat să văd ce înseamnă merchandiser. Am văzut că merchandiser este persoana care:
- analizează stocurile din magazin să nu apară goluri la vânzare,
- aranjează marfa pe rafturi,
- se preocupă de actualizarea prețurilor.
Este exact ceea ce făcea pe vremuri băiatul de prăvălie. Dar e mai interesant să spui merchandiser decât magazioner sau manipulant, căci nici magazionerul și nici manipulantul nu are meseria pentru care a învățat 2 ani la o școală profesională, ci are un curs de scurtă durată, ceea ce presupune calificare scăzută.
Pe mine meseria de merchandiser mă duce cu gândul la tipii aceia care schimbă locul produselor din magazin ca să mă enervez eu și pe care dacă-i întrebi despre locul unde se află un produs, se uită la tine ca la felul al XV-lea și regreți că l-ai deranjat din ignoranța în care zace.

(04 aprile 2022)

Trufandale la Casa Mireasa

Zilele trecute au apărut trufandalele la Casa Mireasa. Față de ceea ce se știe deja, noii sosiți parcă sunt mai de Doamne-ajută, ceea ce înseamnă că:
- operează mai bine selecția,
- premiul de 40.000 euro a devenit mai tentant,
- interesează și ce se câștigă pe lângă,
- notorietatea câștigată la tv ajută.
Ina, Yana, Elena, Anda, Dani, Ionuț și Adrian, sunt noii veniți.
Remarc faptul că noii veniți au preocupări mai mult legate de aspectul lor decât de mobilarea creierelor lor, căci meseriile pe care le exersează nu-mi arată preocupări orientate spre complexitate ridicată.
Ar fi bine dacă noii veniți ar aduce un aer proaspăt în Casa Mireasa, chiar dacă Simona GHERGHE are rochii vaporoase, demodate, stridente, feciorelnice de zână.
Așteptăm.

(04 aprilie 2022)

CÎȚU fuse și se duse

Florin CÎȚU a venit de niciunde, a zăbovit un pic și se duse niciunde. Nu vreau să scriu aici nimic rău despre acet individ, pentru că își vor da drumul la vorbă colegii lui și vor turna în căpșorul acela care sunt sigur că sună a gol, tot felul de zoaie, căci și ca premier, dar mai ales ca premier și șef de partid, a nemulțumit pe multă lume doritoare de favoruri, de pile și alte dregătorii nemeritate.
Florin CÎȚU cât a fost ce a fost și avea apariții la televizor, nu am înțeles niciodată ce spunea și televiziunile în nesimțirea lor nu titrau ce vrobea nefericitul premier și președinte de partid sau doar președinte de partid și șef al senatului.
Plecarea lui Florin CÎȚU din funcția de premier s-a făcut prin moțiunea de cenzură din 05 octombrie 2021, nu prin demisie. Plecarea lui Florin CÎȚU de la șefia PNL s-a făcut prin demisia semnată de el în 02 aprilie 2022.
A fost filmul Ana celor 1.000 de zile
Acum rulează filmul Florinel al celor 210 zile, căci 210 zile a stat Florin CÎȚU președinte de partid la PNL.
Nici n-avea stofă de președinte de partid Florin CÎȚU pentru că:
- nu știe să vorbească,
- nu are cultură politică,
- nu știe să construiască o echipă,
- vorbește gura fără el,
- nu are o strategie a lui, dar acceptată de partid,
- aruncă petarde și fumigene fără rost,
- lucrează cu jumătăți de măsură,
- nu simte pulsul vremurilor,
- se. crede ceea ce nu este.
În concluzie, s-a așezat pe capul lui Florin CÎȚU o pălărie mult prea mare, i-a căzut pe ochi și nu a mai văzut nimic în jurul lui, ceea ce l-a făcut să greșească drumul și s-o ia în bălării.
Mie nu mi-a plăcut de Florin CÎȚU că nu mi-a spus:
- Bă,  IVANE, eu sunt Gigel, am făcut școala elementară, am diplomă, am făcut liceul, am diplomă, am făcut facultatea, am diplomă, am lucrat la X și am rezultatele cutare și cutare. Io, ăsta sunt!
A venit cu tot felul de bazaconii,  ca să se afle că:
- n-a intrat la liceu,
- n-a intrat la ASE,
- a făcut pușcărie în USA,
- a fugit fără să plătească un credit,
- a făcut o ghidușie cu leul.
După toate acestea, a devenit ministru de finanțe, apoi premier, apoi președinte de partid, apoi președinte de senat, fără a exista măcar  mici urme de ceva calități, acel minim care să dea speranțe vulgului că ceva bun va ieși din mâinile acestuia.
Eu nu cred că Florin CÎȚU este opera cuiva, că o persoană a orchestrat evoluția meteorică a lui Florin CÎȚU, ci că el este opera hazardului care acționează dintotdeauna în politichia românească, unde omul nepotrivit este așezat din întâmplare pe locul la fel de nepotrivit și iese ceea ce iese, căci elementele de improvizație aproximative care ne caracterizează și mai ales sufletul de poet al românului  ne-a adus aici.
Bietul Florin CÎȚU!


(04 aprilie 2022)

Calitățile premierilor postdecembriști ai românilor

Petre ROMAN - vorbește multe limbi străine foarte bine.
Theodor STOLOJAN - nu are.
Nicolae VĂCĂROIU - omul cu imaginea de ansamblu a economiei.
Victor CIORBEA - nu are.
Radu VASILE - poet în politică și politicin în poezie.
Mugur ISĂRESCU - direct, la obiect și fără menajamente.
Adrian NĂSTASE - un fel de guru, dar după anul 2005.
Călin POPESCU TĂRICEANU - rezistent la băsisme.
Emil BOC  - executant fără să crâcnească.
Mihai Răzvan UNGUREANU - dansator fără inplicare.
Victor PONTA - plin de jocuri politicianiste
Dacian CIOLOȘ - apariție meteorică.
Mihai TUDOSE - plin de promisiuni neonorate.
Viorica DĂNCILĂ - omul care s-a zbuciumat în zadar
Ludovic ORBAN - nu are.
Florin CÎȚU - chiar nu are niciuna.
Nicolae CIUCĂ - disciplinatul care vorbește cu măsură.
Ar trebui să se vorbească despre minusurile acestora, dar poporul și gazetarilor le este mai lejer să găsească etichete pe care să le lipească în fruntea oamenilor și așa să le rămână numele.

(04 aprilie 2022)

Premierii României postdecembriste

Petre ROMAN - omul cu pulover.
Theodor STOLOJAN - omul robot.
Nicolae VĂCĂROIU - omul cu săniuța.
Victor CIORBEA - sexy avocatul sau mielul blând.
Radu VASILE - omul cafeluță.
Mugur ISĂRESCU - veșnicia s-a născut la BNR.
Adrian NĂSTASE - Bombonel.
Călin POPESCU TĂRICEANU - lordul Voldemort sau Moliceanu
Emil BOC  - Emiluș de pluș.
Mihai Răzvan UNGUREANU - Unguent.
Victor PONTA - Mickey Mouse
Dacian CIOLOȘ - Vulpița
Mihai TUDOSE - locotenentul Worf
Viorica DĂNCILĂ - 
Ludovic ORBAN - Sică Mandolină
Florin CÎȚU - superman, s-a vrut el...
Nicolae CIUCĂ - generalul cu patru stele.

Ar trebui să se vorbească despre minusurile acestora, dar poporul și gazetarilor le este mai lejer să găsească etichete pe care să le lipească în fruntea oamenilor și așa să le rămână numele.
(04 aprilie 2022)

Trăiacă partidul comunisr român, PNL!

Ieri 03 aprilie 2022 a avut loc consiliul național al partidului național liberal, actualul partid comunist român. Într-o atmosferă umplută de unanimități, acest consiliu național a adoptat nenumărate decizii, care mai de care mai importante. 
S-a stabilit în unanimitate ordinea de zi ca la adunările partidului comunist român.
S-a stabilit în unanimitate ca pe data de 10 aprilie 2022 să aibă loc congresul extraordinar, ca la adunările partidului comunist român.
A fost aleasă în unanimitate comisia de organizare a congresului, ca la adunările partidului comunist român.
Au luat cuvântul câțiva tovarăși, tovarășul Lucian BODE, tovarășul  Rareș BOGDAN, tovarășul Iulian DUMITRESCU, care au vorbit cu sobrietate, cu suficiență și cu platitudine, debitând tot felul de clișee, ca la adunările partidului comunist român. Cuvântul de încheiere l-a avut tovarășul Gheorghe FLUTUR.
S-a vorbit despre festivalul democrației de 4 luni din mai, iunie, iulie, august, al partidului, care a fost de fapt cea mai grotescă formă de manifestare a unui partid din istoria post-decembristă, când în vremuri de pandemie, niște inconștienți își dădeau la gioale, în numele unor idealuri, a unor programe și a unor idei, când de fapt era lupta unor pentru ciolanul puterii. A fost dezmățul deșertăciunii, în disprețul față de un popor asuprit, obidit, torturat, înfricoșat, manipulat, disperat și lăsat de izbeliște, exact ca în anii ce au precedat venirea comuniștilor la putere ajutați de cizma și de tancurile sovietice.
Ieri, liberalii mi-au arătat că sunt doar niște comuniști suficienți, deghizați, înrolați, derutați, aroganți, sufocați de alergătura după carnea suculentă a ciolanului puterii.
Trăiacă partidul comunist român! PNL! PNL! 
Aplauze.
Aplauze prelungite.
Aplauze sacadate.
Ropote de aplauze.
Urale!
Isterie.
Plenara partidului comunist român - PNL, s-a desfășurat într-o atmosferă de unitate de nezdruncinat a partidului în jurul ideii de liberalism, pentru mărețele idealuri de propășirea a țării noastre pe cele mai înalte culmi de cultură și civilizație, pentru făurirea omului nou, liberalul de mâine al societății democratice multilateral dezvoltate, care să asigure înaintarea țării spre liberalismul viitorului.
(04 aprilie 2022)

Sunday, April 3, 2022

Cuvântul de ordine: ORGANIC!

Se zice că u n produs este organic dacă  nu este prelucrat folosind radiații, solvenți industriali și aditivi sintetici. Normal este ca astfel de produse să coste ceva mai mult pentru că sunt mai îngrijit realizate. Așa cum îi știu eu pe producători de lacomi și pe comercianți de nesimțiți, sunt sigur că trec pe etichetele produselor lor cuvântul ORGANIC și în realitate procesele de producție nu respectă în totalitate cerințele definiției ce conduce la încadrarea produselor în categoria de produse organice.

În opinia mea, chestia cu BIO ca și chestia cu ORGANIC pe etichete este doar de a-l fura pe cumpărător, căci am mari dubii că producătorii se apucă să facă ei și producție mai mică și produse mai speciale de dragul cumpărătorului, fără a-l ciupi un pic mai mult pe acesta, fără ca efortul lui de producător să justifice în totalitate plusul la preț.

Eu mă și amuz când văd pe etichete ORGANIC și rafturi pe care scrie BIO, căci sunt sigur că produsele de acolo nu sunt 100% BIO și nici 100% organice. Nu au cum să fie nici bio și nici organice, din moment ce se caută să se asigure caracter industrial producției și ritmicitate, dar mai ales caracter de masă. Este imposibil ca din 10.000 de surse de materii prime, 2 sau 3 să respecte cerințele de BIO sau ORGANIC, ceea ce contaminează un lot și compromite totul. Când vedem mizeria din galantare și goana după profit nejustificat, chiar dăm crezare celor care scriu pe etichete BIO și ORGANIC. Unii da, dar eu nu dau crezare, ci doar cred că producătorii și comercianții vor să mă fure elegant, cu grație și legal.

















































(03 aprilie 2022)