Saturday, May 11, 2019

Cineva a vorbit de un eșec anunțat

Managementul politic nu este nici vrăjitorie, nici erezie, ci este o știință, la fel de exactă ca matematica. De aceea, cine se apleacă asupra ei, va face lucruri minunatre și succesul  va fi de partea sa, iar cine acum în secolul al XXI-lea ignoră această știință, va culege toate insuccesele posibile și imposibile.
Nu trebuie băgate sute de mii de euro în sondaje, nu trebuie plătite mii și mii de euro pe tot felul de materiale de propagandă pentru a afla cu suficientă rigurozitate care va fi rezultatul votului din 26 mai 2019.
Managementul politic este cel care arată că lucrurile nu stau pe roze niciunde și ceea ce speră unii că se va produce, chiar nu se va produce.
Votul din 26 mai 2019 va fi unul de respingere. Falia creată între idealurile oamenilor și vorbele politicienilor s-a adâncit îngrozitor, lucru ce va fi taxat la alegerile din 26 mai 2019.
Nimeni nu va uita că nu există autostrada Pitești-Sibiu și ea trebuia să existe. Nimeni nu uită la a ajuns o ruină Cazinoul din Constanța. Nimeni nu uită că au zornăit cătușele, dar din sutele și sutele de milioane de euro prăduite, nu s-a recuperat nici un euro.
Pe 26 mai 2019 se va produce un adevărat tsunami. Va fi mai ceva ca după Judecata de Apoi. După această zi păcătoșii vor fi arătați cu degetul, se va arunca cu pietrele în ei, vor fi batjocoriți și chestia cu resetarea se va produce, dar va fi dramatic pentru cei resetați, căci managementul politic este știința care ia în calcul numai realitatea așa cum este ea, nefardată, urâtă și în dinamică.


(11 aprilie 2019)

Mitinguri, ură și nimic

Politichia dâmboviteană este exact aceeași de care mi-au vorbit părinții mei că era acum 80 sau 90 de ani.
Politicienii români, oameni mici, caractere slabe și de o mediocritate care nu lasă loc la discuții de niciun fel, își aruncă unii altora zoaie în găleți, cu cisterne sau la furtun.
Cele două săptămâni până la alegeri toți vor da măsura micimii lor, a faptului că sunt slabi, nesemnificativi și că nu știu să construiască, ci doar să critice și să demoleze.
Să nu uităm că cei 25 km de dosare cu turnătorii de la Securitatea comunistă nu s-au scris singuri, ci au fost scriși de mânuțele care azi au între 45 m-65 de ani, ceea ce prin tot felul de drăgătorii acoperă 90% din personal.
Să vină berea nedistilată!

(11 mai 2019)

Friday, May 10, 2019

Obiceiuri ceaușiste reiterate

La Sibiu s-a desfășurat un Summit în 09 mai 2019, care a semănat foarte mult cu Congresul al XIV-lea al PCR pentru că:
- a avut festivism cât cuprinde,
- a vorbit de victorii când brexit-ul e un eșec al UE,
- au fost băi de mulțime, mai lipseau pionierii la tribune,
- s-au folosit termeni ca acolo, în 1989 vorbindu-se de caracterul istoric.
Realitatea este cu totul alta și seamănă foarte mult cu vremurile în care Iosif Visarionovici STALIN care stătea în Kremlin, credea că un tractor costă o kopeică, adică un ban de-al nostru. Așa și liderii europeni, cam ruți de realitate:
- au dublu standard,
- se gândesc la două viteze,
- au exacerbat birocrația,
- poartă pantofi de culori diferite,
- dau dovadă de superficialitate crasă,
- nu cred în surpriza extremismului.
Organizarea a fost impecabilă la Sibiu, iar Klaus IOHANNIS a fost o gazdă excelentă. Acest Summit a fost unul de bilanț, dar lipsind rezultatele notabile, exact ca la Congresul al XIV-lea al PCR s-a vorbit despre viitorul UE, care va fi luminos, exact cum vedea Nicolae CEAUȘESCU dezvoltarea țării noastre pe următorii 20 de ani. Congresul a avut loc în noiembrie 1989, iar în 22 Decembrie 1989 dictatorul s-a urcat în elicopter și dus a fost. Am fost șocat să aud la Tv ceva legat de Summit, unde s-a folosit cuvântul multilateral, atât de drag lui Nicolae CEAUȘESCU, dovadă că oamenii nu s-au despreins de vechile năravuri ale grandomaniei, minciunii și automulțumirii.
Notă: cam mulți bătrânei la Summit. Este momentul reînnoirii.

(11 mai 2019)

Festinul oferit de ciuma roșie

De când este la putere ciuma roșie, împarte pomeni tuturor.
A dată o pomană substanțială actorilor și actorii înjură ciuma roșie.
a dat pomană funcționarilor din administrație și aceștia detestă ciuma roșie.
A dat o pomană cu totul specială profesorilor și profesorii ca intelectuali fini, rasați, măreți și cu moralitate desăvârșită, dar ușor corupți, ies în Piața Victoriei și strigă lozinci împotriva ciumei roșii.
Partidele au primit și ele o pomană nesperată, dar nu ezită să belesteme ciuma roșie pe orinde apucă și ele, căci sperau să primească de zece ori mai mult.
Ciuma roșie a mai făcut acest lucru și cu alte ocazii, dar s-a ales tot cu înjurături, cu pierderea alegerilor, căci asemeni femeilor care nu știu să-și aprecieze bărbatul care le aduce de toate și pleacă la amant, profesorii, actorii, funcționarii și toate celelalte categorii care au primit măriri de salarii substanțiale s-au săturat cu binele oferit de ciuma roșie și abia așteaptă să li se taie cel puțin 25% din salariu ca în 2010, să li se închidă spitatelele și să ajungă în sapă de lemn ca în 2016.
Cei ce detestă ciuma roșie ar trebui să:
- primească salariul mărit,
- să calculeze cu cât li s-a mărit salariul,
- să depună la buget diferența,
- să nu accepte pomana de la ciuma roșie.
Cu burta goală, dar cu cugetul împăcat, protestul capătă acea consistență necesară, credibilă și eficientă pe care toată societatea românească o așteaptă în legătură cu momentul în care oamenii verticali, care nu acceptă să fie mituiți de ciuma roșie, vor cuceri puterea, uitându-se în ochii tuturor ca niște oameni drepți, morali și mai ales cinstiți, nu ca niște îmbuibați care au stat cu mâna întinsă la pomană, au primit-o, o folosesc și după care înjură pe cel care le-a dat-o.
Când eram copil, un cerșetor nenorocit a venit la noi în curte. Mama l-a văzut și m-a trimis pe mine să-i dau o pungă în care pusese două ouă, o bucată de brânză învelită în hârtie, o bucată de pâine și o felie babană de cozonac. Cerșetorul nu a zis boddaproste. A desfăcut punga, a luat la mână ceea ce era acolo. L-am auzit spunând:
- A dracuului cucoană, nu a pus și ea o bucată de carne în pungă...
Se dovedește că după 60 de ani, năravul milogilor nu s-a schimbat. Se vede că ciuma roșie nu dă pomeni și mai mari. Probabil i-ar sătura, dar am mari îndoieli, căci cerșetorii care stau pe la intrările în biserici, oricât de grele le-ar fi sacoșele cu de toate primite ca pomană, ei tot mai vor și mai vor și mai vor.


(11 aprilie 2019)