Tuesday, December 31, 2019

Am fost contemporan cu Gheorghe GHEORGHIU Dej

Revolutionarii de dupa 1989 au facut ceea ce a facut tot romanul, adica un fel de curatenie, pentru a se debarasa de comunism si de istorie, caci rescrierea istoriei noastre este ca la bucatarie cand se drege ciorba de burta fi fiecare o face pe gustul lui, mai sarata sau mai acra sau pune mai mult usturoi.
Nu -a mirat catusi de putin cand dupa 1989 Gheorghe GHEORGHIU Dej a fost scos din Mauzoleul din Parcul Libertatii, mauzoleu care era pe punctul de a fi demolat, sa nu mai aminteasca de comunism.
Gheorghe GHEORGHIU Dej a fost un conducator mana forte, care a facut multe nelegiuri in perioada cat a fost secretal al CC al PMR, adica mai corect spus, a domnit cu drept de viata si de moarte, mai ceva ca despotii din cele mai negre timpuri.
Se zice ca la o masa data intr-un loc mai special a fost invitata sa cante Maria TANASE, iar Gheorghe GHEORGHIU Dej vorbea cam tare. Maria TANASE s-a oprit din cantat si i-a zis: Ghita, acum cand eu. S-a facut liniste si artista si-a continuat cantecul.
Gheorghe GHEORGHIU Dej are si ceva merite:
- s-a departat de Moscova,
- a respins planul VALEV in 1964,
- a facut sa plece din tara armatele sovietice in 1958,
- a scos din scoli tablourile cu clasicii marxism-leninismului,
- a determinat reaizarea de manuale scolare romanesti,
- a eliberat detinutii politici din inchisori,
- l-a reintrodus in circuit pe marele poet Tudor ARGHEZI,
- a diminuat proletcultismul ajuns la obscenitate parca.
Gheorghe GHEORGHIU Dej a facut si greseli impardonabile legate de:
- colectivizare,
- ascutirea luptei de clasa,
- reeducarea de la Pitesti,
- distrugerea dusmanului de clasa,
- impunerea cultului personalitatii,
- industrializare.
Ca vor sau nu vor, istoricii care vor sa scrie o carte de istorie serioasa vor trebui sa aloce cateva randuri si lui Gheorghe GHEORGHIU Dej, caci el a existat, a condus Romania intre 1952-1964 si chiar daca a facut lucruri rele, oricum nu a facut ceea ce a facut HITLER in Germania nazista, dar pastrand proportiile, a contribuit la derusificarea tarii, cel putin in ultimii ani de viata. Sa nu se3 uite o clipa ca la noi, dar si in alte tari, comunismul nu s-a construit de catre o singura persoana, c de aproape tot poporul, iar la noi, daca spui cuiva sa dea doi pumni unui necunoscut sau unui prietem, prin matricea noastra, ii va da cel putin patru pumi si va adauga si doua suturi. Comunismul a fost odios la noi si prin ceea ce s-a intamplat mai ales in esaloanele 4 si 5, de care Gheorghe GHEORGHIU Dej nu avea cum sa raspunda, dar nici nu a dorit sa afle pentru a avea o reactie.


(01 ianuarie 2020)

No comments:

Post a Comment