Wednesday, October 24, 2018

365 împotriva României: Traian UNGUREANU un scriitor cu statură de europarlamentar

Am cunoscut pe un tip cu două facultîți; una de matematică și alta de electronică. În fața electroniștilor făcea pe matematicianul, în fața matematicienilor făcea pe electronistul. A și scris cărți de matematică tipul. La Cluj la Biblioteca universitară cărțile lui se găseau la glume matematice.
Cu Traian UNGUREANU lucrurile stau tot așa. El sărăcuțul se dă scriitor, dar este doar o umbră descompusă a lui Traian BĂSESCU, oar apariția lui pe listele de la Parlamentul European se datorează obedienței sale față de cel care l-a creat. L-am văzut pe Traian UNGUREANU în diferite ipostaze, dar de fiecare dată am citit în ochii lui mândria de a fi admiratorul lui Traian BĂSESCU, un admirator veșnic, necondiționat și asiduu, mai ales că și el se numește Traian, de parcă mămica lui ar fi știut că el va sta în prealma BĂSESCULUI. Traian UNGUREANU este omul care nu lasă nimic în urmă, nici măcar amitirea unui om:
- bun,
- vertical, 
- erudit,
- talentat,
- spiritual,
- inteligent.
El nu a fost altceva decât omul momentului, care a știut de unde bate vântul și în ce direcție și s-a pliat pe evenimente ca să-i fie favorabile lui. Nu știu dacî pe bune, din scris, Traian UNGUREANU a câștigat cât să aibă jumătate din confortul în care se lăfăie acum.


(25 octombrie 2018)

No comments:

Post a Comment