Thursday, September 6, 2018

Gabriela FIREA și antichitatea greacă

Antichitatea greacă s-a făcut remarcată prin numeroase chestii, dar a lăsat și trei probleme imposibil de rezolvat, exact așa cum vrea să facă Gabriela FIREA.
Prima problemă este cuadratura cercului, adică să se construiască cu rigla și cu compasul un cerc și un pătrat cu suprafeșe egale, iar Gabriela FIREA vrea ca metroul să treacă la Capitală.
A doua problemă a grecilor antici era triangularizarea adică împărțirea unui unghi în trei folosind rigla și compasul, iar Gabriela FIREA vrea centura Bucureștiului să treacă la primăria Capitalei.
A treia și ultima problemă lăsată nerezolvată de anticii greci este construirea unui cub cu rigla și cu compasul care să aibă un volum dublu decât un cub dat, adică dublarea cubului, iar Gabriela FIREA vrea ca ELCEN să fie preluat de primăria Capitalei. Nu aceasta este problema, ci spitalul metropolitan care nu are piatra de temelie pusă.
Anticii greci aveau și alte probleme:
- au construit Acropole, Gabriela FIREA nu a construit nimic,
- au pietruit străzile Atenei, Gabriela FIREA nu a asfaltat ulițe,
- au dezvoltat artă autentică, Gabriela FIREA a dezvoltate șușe.
Rezultă că ne aflăm într-o mare dilemă și anume, ori Gabriela FIREA este mai tare decât toți gânditorii antici la un loc din moment ce a generat atâtea probleme imposibil de rezolvat, ori are o imaginație bogată și caută nod în papură, căci nu este în stare să rezolve problemele mărunte ale bucureștenilor. Asemeni creatorului de geniu, Gabriela FIREA rămâne într-o sferă înaltă și se văicărește că alții nu o lasă să rezolve. Să ia rigla și compasul și GO, Gabriela FIREA!

(07 septembrie 2018)

No comments:

Post a Comment