Sunday, August 5, 2018

IOHANNIS la conferința de pace de la PNL

PNL-iștii s-au tulburat și s-au încărcat de frustrări și nemulțumiri din varii motive. Bănuiesc doar, că asemeni vremurilor când Manea MĂNESCU era așteptat la liftul de la etajul al IV-lea de la clădirea Centrului de Calcul din ASE și i se turnau pe 50 de metri în urechi tot felul de chestii, de cei ce aveau dreptul să-l aștepte acolo, tot așa i se întâmplă și prezidentului Klaus IOHANNIS. El are alte probleme, dar a fost președintele PNL pentru foarte scurt timp, pentru a le fi candidat în 2014. Toți cei din PNL îl cred salvatorii lor, chiar dac interese diferite. Ei au căutat prilejuri dintre cele mai variate de a se jălui că ceilalți sunt odiși, imposibili și ireconcilianți, că vor răul partidului. Sunt ca niște soti, el bețiv și ea curvă, care găsesc pe cineva care să-i asculte cum își aduc acuzații unul ceiluilalt. Adevărul este undeva la mijloc. Vechii peneliști nu s-au acomodat nici acum cu ideia că dorm în pat cu foștii lor dușmani de moarte, iar foștii pedeliști nici acum nu-și revin din somnul urât al propriei lor prăbușiri și visează la vremurile bune când erau pe cai foarte mari.
Probabil, enervat de toate aceste hărțuieli ale găștilor peneliste, prezidentul Klaus IOHANNIS s-a hotărât să rupă pisica. Așa că sâmbătă 04 august 2018 s-a scoborât din dealul Cotrocenilor și a venit în dealul Parlamentului și le-a spus de la obraz niște chestii extrem de dure foștilor săi colegi. El nu avea cum să spună acele lucruri direct și la obiect că este în campanie electorală și fără mașina de vot a foștilor pedeliști și fără blazonul pnelelui  nu are cum să iasă învingător. Așa că în discurs:
- a lovit în PSD cu tunul,
- a dat în guvern cu rachete,
- a ironizat pe DĂNCILĂ,
- l-a șutuit pe DRAGNEA,
- le-a zis alor lui să iasă în lume,
- a vorbit accentuat despre unitate,
- a fost explicit pentru pace în PNL.
Am remarcat că toți bărbații din sală aveau cămăși albe, ca demonstanții PSD din Piața Victoriei. Mulți bărbați erau la coastum și cravată. Doamnele, fără uniforme, erau însă distinse și cu gust îmbrăcate, pieptănate și machiate. Măcar din ce detalii au arătat televiziunile aceste lucruri s-au văzut. Analizat din punctul de vedere al managementului politic, adunarea de ieri a făcut totuși victorioasă o tabără, aceea a vechilor pedeliști și am trei agumente în acest sens și anume:
- adunarea a urmat la scurt timp după revenirea lui Vasile BLAGA,
- momentele critice au fost semnalate de Alina GORGHIU cea care este critică față de conducere,
- sfaturile date de prezident se referă la schimbarea atitudinii vechilor peneliști.
Oricum, viața va demonstra că adunarea de ieri nu rezolvă lucrurile, căci pisica nu a fost ruptă în două și mariajul între doi soți care se urăsc va continua, căci respectivii au de crescut copii, de arat pământul și de făcut lucruri mult mai importante decât de a se iubi cu adevărat și dezinteresat.
Morala: Klaus IOHANNIS are un consilier bun pe problema aceasta, căci soluția oferită de acesta i-a dat posibilitatea să obțină exact ceea ce a vrut, adică liniște pe o perioadă lungă în PNL.


(05 august 2018)

No comments:

Post a Comment