Friday, August 3, 2018

Cu mucii-n fasole la UNTOLD

Credeam că cei din Ardeal sunt ceva mai serioși. Dar nu au fost. Ieri seara, la spectacol, cu artificiile au dat-on bară. Mergând pe principiul merge și așa, nefericiții cu efectele pirotehnice, nu au gestionat procesul. Nici nu au fost programați la mai mult, ci doar la o sperietură. Dar dacă era să cadă și guvernul Dăncilă, precis neglijența era proporțională cu dezastrul, căci se acorda licitația unui neisprăvit și mai și, care să facă el acolo o aiureală și mai mare. Nu e timpul trecut și nici ideile nu s-au epuizat. Oricum fraza cu a fost nevoie să... nu se mai rostește și a doua oară. Alea jacta este, s-a rostit o singură dată. Vă ordon, treceți Prutul, s-a rostit o singură dată. Și totuși se învârtește, s-a rostit o singură dată. O zicere, pentru a deveni celebră, trebuie rostită doar o singură dată. Inventivitatea face ca o aceeași persoană să aibă mai multe ziceri care să devină citate.
Oricum, ceea ce nici prin minte nu-mi trecea, având în vedere că Emil BOC e venerat la el în urbe, s-a produs. Probabil invidia și faptul că evenimentul s-a dezvoltat. Colegul meu MARX, vorba lui Valy ZGONEA, zicea că un fenomen dispare datorită propriei lui dezvoltări. Nu este exclus ca UNTOLD să fi atins în 2018 masa critică și asta este.
Să dai din prima seară cu mucii-n fasole mi se pare inexplicabil din punct de vedere rațional. Stau și mă întreb dacă au fost luate toate avizele, ceea ce mă îndoiesc. Se știe că un strop de miere atrage cu mult mai multe muște decât o cană cu fiere și deci în zona efectelor pirotehnice se nasc peste noapte tot felul de specialiști, care mai de care mai specialiști, dar care în spate nu au nicio certificare. Despre executanți, numai de bine, căci de la ignoranța lor pornesc toate bunele, dar mai ales toate sincopele.


(03 august 2018)

No comments:

Post a Comment