Sunday, August 5, 2018

365 împotriva României: Paul EVERAC cu bust în curtea casei de la Podul Dâmboviței

Mie Paul EVERAC nu-mi spune nimic ca dramaturg. dacă sciu aici o fac pentru faptul că acesta a reușit să mă enerveze atât de tare încât nu am cuvinte să descriu eforturile sale de a-și construi un cult al propriei personalități prin:
- pastile stupide pe care le debita la postul național tv sâmbăta, la ore de maximă audiență,
- organizarea festivalului Cerbul de aur, în care el se vedea vioara a I-a,
- revelionul de pomină din 1994 mi se pare, cu public, el fiind amfitrion.
Paul EVERAC nu era nici talentat, nici spiritual, nici atractiv. Era un tip banal care nu știu prin ce inginerii ajunsese mare boss la Televiziunea Română și făcea atâtea trăznăi că reușise într-un timp scurt să facă pe mulți să le fie lehamite de cum apărea pe sticlă și să le vină să vomite, ca și mie, când roastea primele cuvinte.
Cred că dacă cineva se va încumeta să publice aiurelile emanate pe stică de Paul EVERAC pe cât a stat președinte la TVR, își semnează sentința de falimentar, căci nu cerd că va găsi cititori să scoată pârleala. El se credea interesant. Ceea ce este foarte grav, se leagă de faptul că trepădușerimea care roia în jurul său era atât de slugarnică, încât bietul Paul EVERAC chiar credea că are ceva genial în el. Este caracteristica omului nu slab, ci foarte slab, care compensează carențele de care nici măcar nu este conțtient cu laude de doi bani făcute de inși tot de doi bani. El a tras televiziunea cu vreo 10 ani în urmă, făcând din festivalul Cerbul de aur o caricatură, din sâmbetele noastre niște coșmaruri și din revelion un calvar, greu de traversat pe durata a 6 ore plictigoase, gpunoase și răpciugoase.
Insul care-și face bust și îl plasează în propria-i curte să i se găinețe paserile cerului în cap, mi se pare un ins cu probleme grave comportamentale, exact așa cum era un  tip care avea trei facultăți și care pe oricne prindea îl invita să-i vadă căsuța, care nu era altceva decât locul de veci de la cimitirul Domnești, unde și el avea un bust, dar se știa măcar oficial, că omul era dus cu pluta.

(05 august 2018)

No comments:

Post a Comment