Saturday, August 11, 2018

365 împotriva României: Olivia STEER promotoarea unui obscurantism abject

Dacă Olivia STEER ar fi un om de știință care s-a remarcat prin brevete, studii și mai ales prin generații de studenți deveniți specialiști eminenți, care după o carieră fulminantă vine să spună: vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc, aș crede că știe ea ce spune, că se bazează exact pe rezultate științifice de netăgăduit.
În realitate nu este așa. Olivia STEER este absolventă de drept, o femeie matură, undeva la 44 de ani, care se dorește a fi vector de opinie și luptă împotriva vaccinurilor, făcând afirmații dintre cele mai bizare. Este adevărat că vaccinurile trebuie văzute ca o etapă a științei medicale în diminuarea semnificativă a riscurilor de îmbolnăvire a oamenilor cu diferiți viruși. Este adevărat că peste 200 de ani ne vom uita cu nostalgie la metodele de combatere a răspândirii diferitelor epidemii, căci până atunci se vor alte și alte metode, cu mult mai eficiente. Dar acum, la început de secol 21 avem ca doar vaccinurile ca singură armă de luptă împotriva unor boli grave. Cei ce sunt vaccinați au riscuri foarte reduse de a fi victimele acelor boli pe care vaccinurile făcute arată că le previn.
Este foarte trist că Olivia STEER are fani, care ascultă ceea ce ea propăvăduiește în mediul virtual și nimeni nu ia atitudine, căci ideile ei, nefondate pe date științifice sunt de-a dreptul retrograde, atât timp cât ea nu vine cu soluția prin care să arate că vaccinurile se înlocuiesc cu cutare sau cutare ceai sau pomadă creată exclusiv din produse 100% naturale în casă de către fiecare dintre noi și rezultatele sunt cu mult superioare celor date de statisticile care arată efectele combaterii virușilor prin vaccinare. Studiile devin credibile dacă și numai dacă Olivia STEER ar conduce un institut format din vreo 500 de cercetători care ar lucra în laboratoare și ar utiliza cele mai noi metode cantitative de a evalua efectele generate de soluțiile pe care ea le propune. Ori, Olivia STEER nu propune nimic, ceea ce este foarte grav, lăsând oamenii să opteze către zona de mare risc a nu-și vaccina pruncii.(12 august 2018)

No comments:

Post a Comment