Saturday, August 4, 2018

365 împotriva României: Gheorghe ENOIU un torționar născut la patru luni

Despre torționarul Gheorghe ENOIU s-au acris multe, dar nu suficient pentru a fi dezvăluite grozăviile la care el a participat alături de alții ca el. Eu am mai spus că matricea poporului român are în ea informații orientate spre răutate, invidie și tortură. Am văzut cruzimea multor români față de câini, față de câini și față de veverișe cărora ei le rup codițele. Nu mai vorbesc de felul cum bărbații își torturează ei copiii și nevestele, dar nici despre educatoarele care au lipit bandă adezivă la gurițele copiilor sau la educatoarele din Constanța care au bătut copilașii în loc să-i iubească. Așa că Gheorghe ENOIU este unul dintre torționării care s-au remarcat în procesul de a tortura pe bărbații care erau în detenție și trebuiau reeducați.
Gheorghe ENOIU era supranumit măcelarul de la interne, în calitatea de șef al serviciului anchete penale din cadrul direcției a VIII-a a securității. El a fost motorul implementării celor mai odioase metode de tortură asupra deținuților și mai ales a studenților considerați că luptau împotriva orânduirii de stat. În acele vremuri erau oameni care erau luați de la coarnele plugului su de la șaibă și erau făcuți după patru luni de instruire ofițeri de securitate ca ENOIU. Eu am cunoscut pe unul care fusese ajutor de mecanic la țeătoria textilă din Pitești și după ce a devenit securist cu uniformă trecea pe bicicletă și nu mai saluta pe nimeni. După ce și-a dat măsura incompetenței a fost trecut cu coada între picioare, din nou la vechiul loc de muncă, iar foștii lui colegi l-au luat drept ciuca bătăii. Acest Gheorghe ENOIU de fel din Băiculeștii de Argeș și avea o fiică numită parcă Elena cu care am fost coleg de clasă un timp. Doar mama ei venea la școală, iar noi copiii, nu mergeam la ei la ușă cu sorcova sau cu plugușorul că ne spuneau părinții.
Nu mă miră în niciun fel că Gheorghe ENOIU era torționar și sunt sigur că și el avea plăcerea de a lovi direct, simțimdându-se puternic și măreț când lovea în dreapta și în stânga, știind că cel din fața lui nu are nicio ripostă. Să nu uităm că el nu era singurul, că mai avea în jurul lui 20 sau 30 de indivizi care abia așteptau și ei să lovească. Acum, dacă vizităm fostele lagăre de concentrare și le comparăm cu penitenciarele noastre descrise de Elena UDREA, sunt în defavoarea noastră. Va trece mult timp pentru a schimba elementele definitorii din matricea noastră pentru a nu mai fi violenți cu ființele umane sau cu păsările și animăluțele de companie sau animalele de muncă.


(04 august 2018)

No comments:

Post a Comment