Friday, August 3, 2018

365 împotriva României: Dorina DRĂGHICI ca privighetoare aservită

Dorina DRĂGHICI a fost cântăreață de muzică ușoară. A fost artistă emerită, ceea ce însemna că partidul o aprecia. Aprecierile veneau pentru interpretare, dar mai ales, pentru ce interpreta Dorina DRĂGHICI. Eu o știam pe Dorina DRĂGHICI din cântări precum:
Ea a cântat ceva mai târziu și romanțe dar și cântecul Ce frumos îmi răspunzi alo. Oricum, despre perioada lui Marinică, Marinică vreau să mă refer. Nu exista zi lăsată de la Dumnezeu să nu aud la radio Marinică, Marinică. Cărțile îl publicau și notele și versurile. Era un cântec moralizator, cu un băiat care dormea cam mult și care codaș fiind apărea la gazeta de perete.
Cântecul trebuie ascultat. Și Maria LĂTĂREȚU a interpretat acest cântec.
Așa se dezvolta atmosfera specifică educației proletariatului, prin muzică, prin poezii, dar mai ales prin utilizarea cu meșteșug a propagandei prin orice mijloace. 
Acum cu televiziunea și cu Internetul nu se mai fac asemenea manipulări ridicole, simpliste și fără nimic atractiv. Există acum  modalități cu mult mai rafinate, prin care colectivități întregi sunt duse cu zăhărelul până când manipulatorii își ating scopurile. Vorba: vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca proștii, a fost valabilă și pe vremea regimului de democrație populară cu burghezia roșie care a luat locul celei vechi, cum vorba este valabilă și acum, fără nicio excepție. Discursul Elenei UDREA dat pe un ponton prin care recunoștea lichelismul politicienilor, trebuie revăzut ori de câte ori se merge la vot.

(03 august 2018)

No comments:

Post a Comment