Saturday, August 4, 2018

365 împotriva României: Dinu PESCARIU un tanisman vecin cu dolarii

Despre tenismanul Dinu PESCARIU nu voi scrie ca sportiv, nu voi analiza rezultatele lui de pe teren, ci îmi voi exprima consternarea cum un bărbat de inteligența lui s-a lăsat manipulat ca un puști cu cașul la gură de către niște șmecherii licențelor de utilizare a sistemului de operare Windows.
Păcat că el care era sportiv, nu orice fel de sportiv, ci unul care folosea racheta și care lovea mingea și trebuia să se concentreze pentru a lovi așa fel încât să găsească terenul adversarului neacoperit. Tocmai Dinu PESCARIU să cadă în plasa șmecherilor, nu mi-am imaginat. El avea la picioare lumea, căci rezultatele obținute îl desemnau ca fiind omul cu venituri și cu șanse de a merge mai departe după încheierea carierei de tenisman. 
Șu uite, că nu a fost așa. El a căzut în plasa șmecherilor, a așa-zișilor oameni de afaceri, gata să prăduiască statul pentru a le fi lor bine, mai ales că licențele sunt așa cum zicea marele EMINESCU, azi o vedem și nu e, adică, le vedem și ele sunt doar niște parole la o adică. Acele parole permit încărcarea sistemului de operare. Cine are Ț numere, adică Ț licențe, încarcă Ț sisteme de operare pe Ț calculatoare. Fiecare licență are un cost X în dolari US. Dar trebuie cumpărate licențe pentru:
- calculatoarele din laboratoarele școlilor li liceelor, peste 50.ooo,
- calculatoarele din universități care sunt peste 100.ooo,
- în ministere, la guvern și în administrație, peste 150.ooo.
La 200.ooo de licențe la X USD bucata, rezultă o sumă colosală.
Eu am o istorioară a unor licențe care costaseră 30 milioane de USD și care 2 ani nu au fost utilizate din 3 ani, adică se pierduseră 20 de milioane.
Sunt sigur că afacerea a fost extrem de profitabilă și sunt și mai sigur că Dinu PESCARIU a fost folosit, lui revenindu-i cea mai mică parte, căci așa-zișii oameni de afaceri mioritici sunt extrem de lacomi și cred că partea leului a fost de cel puțin 90% - 95% la ei.
Este important că bietul Dinu PESCARIU și-a pătat numele, dar se pare că a rămas ca denunțător cu partea lui, ceea ce nu este rău pentru el, mai ales că partea lui avea și ea multe zerouri după cifra semnificativă din față. Oricum, implecarea lui Dinu PESCARIU în porcăria cu licențele, mă duc cu gândul că nici tenisul nu mai este ceea ce a fost, iar Dinu PESCARIU l-a tras cu multe zeci de ani deși Simona HALEP este number one de luni bune în lumea tenisului.


(04 august 2018)

No comments:

Post a Comment