Wednesday, August 1, 2018

365 împotriva României: Constantin TRESTIOREANU, un general criminal

Constantin TRESTIOREANU a fost comandantul militar al Odessei în intervalul 1941 - 1942. El a comandat uciderea prin spânzirătoare a aproximativ 5.000 de locuitori ai acestui oraș aleși la întâmplare, în seara zilei de 22 octombrie 1941, ca represalii la uciderea a 16 de ofițeri români și 46 de subofițeri și soldați români de către partizanii sovietici care nu au fost prinși niciodată.
Mi s-a părut acum, după atâțea ani, că a scrie de atrocitățile naziste de la Lidice și a nu sufla o vorbă nici chiar de către comuniști în legătură cu măcelul de la Odessa, un lucru de nepermis, căci crima rămâne crimă indiferent de cine o face, pentru ce o face, când o face și de ce o face.
Nu am să înțeleg niciodată cum generalulului Constantin TRESTIOREANU i-a fost comutată pedeapsa capitală, ca mai apoi să trăiască după 1956 în libertate după ce a fost amnistiat. Este adevărat că există și ieratre creștină și milă creștină pe această lume, dar în cazul lui Constantin TRESTIOREANU nici iertarea și nici mila creștină nu ar fi trebuit să fie operaționale. El a avut și primul și ultimul cuvânt în a hotărî soarta a 5.000 de suflete, cu dreptul la viață sau la moarte, iar el a hotărât moartea acestora.(01 august 2018)

No comments:

Post a Comment