Sunday, July 8, 2018

Un amalgam neomogen, deci inegal

Emisiunea aceea pe care o vedem la Antena 3 dedicată celor 365 de personalități importante din România, am văzut că cei ce fac acele episoade sunt extrem de a-și vinde marfa, deși mă așteptam să fie cu totul altceva. 
Să pui pe Nicolae GRIGORESCU lângă un x oarecare care a fitilit să fie și el strecurat, ca transfer de notorietate, înfrumusețându-l pe x cu calități pe care exact că nu le are, mi se pare o abordare nefericită. Construind din mers o emisiune pentru fix un an, nu este cel mai bun lucru. În opinia mea, cei ce au propus ideia, trebuiau să aibă:
- o listă cu 365 de nume,
- o structură generală pe episod,
- corespondența între personalități și realizatori,
- condiții de validare riguroase.
Văzând că există rateuri, deja devine enervantă emisiunea, deși este nedrept, căci multe dintre personalități sunt prezentate cu alte detalii, pe care sunt singur că mulți nu le cunosc. În plus, televiziunea nu înseamnă multă borbărie, ci imagine, film, muzică și culoare. Dacă sunt luate extrase din arhivele de demult și dacă acestea sunt integrate în filmul modern. rezultatul este spectaculor. Mi-ar fi plăcut să-l aud pe Mihail SADOVEANU recitind Sara pe deal, a lui Mihail Eminesc.
În rest, 1.000 de ani pace. M-am săturat de rateuri și mediocrități.

(08 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment