Monday, July 9, 2018

Tristețea Laurei Codruța KÖVESI

Ieri, la mica întâlnire cu presa a Laurei Codruța KÖVESI, era extrem de emoționată. Ea a fost în fruntea DNA peste 5 ani și deodată s-a văzut dată laoparte.
În orice activitate managerială există și plusuri și minusuri. În 5 ani, desigur, se întâmplă multe și cu bune și cu rele. Și în artă există urcușuri și coborâșuri. Cu atât mai mult într-o activitate managerială, dinamică, intensă și mai ales foarte complexă.
Laura Codruța KÖVESI a plecat din funcția din procuror șef al DNA, funcție pe care aceasta consideră că îndeplinit-o exemplar. Eu am cunoscut câțiva manageri rupți de realitate, care considerau că tot ceea ce fac ei, tot ceea ce gândesc ei este perfect, că ei sunt de neînlocuit. Filosoful Jean Jaque ROUSSEAU care a zis că cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit, s-a referit și el la cei care se consideră atotputernici, justițiari, corecți și care nu se dau dați laoparte pentru a se face loc altor forțe, noi, viguroase și novatoare.
N-am văzut pe nimeni smulgându-și părul din cap că Laura Codruța KÖVESI pleacă. Nimeni n-a văzut trăgând de haine pe Laura Codruța KÖVESI să rămână. Dar am văzut pe Laura Codruța KÖVESI părăsind sediul DNA, pe un hol lung și întunecos, parcă fără sfârșit.
Avea vocea gâtuită de emoție Laura Codruța KÖVESI. Era tristă Laura Codruța KÖVESI. Să crezi că tot ce faci este bine, este pentru o cauză dreaptă, să dedici toate energiile luptei cu corupția și în final să fii dat laoparte este motivul fundamental pentru tristețea lui Laura Codruța KÖVESI.
Nu din cauza lui Laura Codruța KÖVESI nu s-au construit autostrăzi și nu se vor construi nici în următorii 30 de ani, căci moleșeala, managementul deficitar și mediocritatea nu ne lasă.
Prin revocare, Laura Codruța KÖVESI rămâne în procuratură, dar cariera sa la vârf s-a încheiat brutal, așa zice orice manual de management politic modern.(09 iulie 2018) 

No comments:

Post a Comment