Monday, July 9, 2018

Spre un alt rău absolut

După ziua de 9 iulie 2018 pentru noi toți a început deruta. Până la această dată, atenția tuturor era îndreptată spre Laura Codruța KÖVESI, căci din cauza ei:
- echipa noastră națională nu este în finala campionatului mondial de fotbal din Rusia,
- inundațiile au acoperit aproape toată țara și ploile nu se mai termină,
- nu s-a început construcția niciunei autostrăzi,
- nu s-a bătut niciun țăruș să marcheze construcția vreunui spital pe undeva,
- după ce a murit capra vecinului, atenția s-a oprit pe vecin.
Acum, după plecarea lui Laura Codruța KÖVESI nu mai există niciun ceva spre care să fie îndreptată toată atenția ca rău necesar. Acum, după 9 iulie 2018 vom suferi teribil că nu mai avem pe cine învinui că timpul trece pe lângă noi, că cheltuim banii pe nimicuri și nu se face ceea ce ar trebui să se facă, pentru a crește această țară.
Acum trebuie ori căutat un alt personaj ce trebuie identificat ca marele rău absolut, din cauza căruia batem pasul pe loc, ori fiecare dintre noi va avea curajul să recunoască faptul că noi nu construim nimic, noi nu învățăm nimic din ceea ce ne istorie se oferă, ne învață și ne obligă să ne transformăm radical. Acest moment nu trebuie ratat în niciun caz. Să tragem aer în piept și să ne transformăm, să fim responsabili, să ne punem pe muncă, ci să nu mai credem că ne-am născut deștepți, că nu avem nevoie să învățăm, că noi le știm pe toate. Orice tânguială, orice amânare ne vor duce la pierzanie.

(09 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment