Monday, July 9, 2018

Reacții de după revocarea lui KOVESI

Cristian Tudor POPESCU a văzut modul în care a fost demisă Laura Codruța KOVESI, ca fiind făcut din calcul politianist. El nu este de acord cu revocarea. Va fi sărbătoare la PSD, Costa Rica, Serbia și în Madagascar. Justiția va fi îngenunchiată.
Ludovic ORBAN arată că prezidentul a respectat Constituția și prezidentul a pus deasupra intereselor sale pe cele ale țării.
Laura Codruța KOVESI plină de emoție arată că decretul de revocare lasă multe semne de întrebare. A luat act de decretul de revocare. Va rămâne procuror. A mulțumit colegilor pentru dârzenie, curaj și puterea lor de a lupta. Corupția nu este invincibilă. Rămâne procuror.
Gabriel LIICEANU arată că noi putem sa ne enervam, sa reactionam pasional, dar rational, strangem din dinti, suferim, stim ca este un joc impur la origini si ne uitam neputinciosi la acest deznodamant. Am sa va spun intai ca o hotarare a Curtii Constitutionale intr-un stat democrat nu poate fi nicicum ocolita, nepusa in opera. Deci din acest punct de vedere, presedintele nu avea nici o posibilitate de a nu tine cont de hotararea Curtii.
Mircea CĂRTĂRESCU arată că: Multumesc, Laura Codruta Kovesi! Ai fost si ai sa ramai simbolul unei Romanii mai bune. Daca vei candida vreodata la presedintie, voi fi primul care te va vota. Tara are nevoie de oameni ca doamna KOVESI!!
Raluca TURCAN: PSD aplica deciziile Inaltei Curti pe incompatibilitatile unor parlamentari de-ai lor? Presedintele Romaniei a respectat Constitutia. PSD o sfideaza in continuare. Mingea e acum la Dragnea 100%.
Dan BARNA: Avem fundamental nevoie de un referendum pe Justitie. Practic, implicarea limitata in lupta cu PSD si credinta ca la un moment dat PSD se va opri si va reveni la guvernarea Romaniei este o strategie clar care nu functioneaza, o strategie falimentara, si pe aceasta perspectiva USR solicita demararea unui referendum pe Justitie. USR a declarat constant ca va avea candidat la alegerile prezidentiale. Este pozitia noastra constanta pe acest subiect.
Mai sunt și alte opinii, opinii care sunt foarte împărțite. Viața curge înainte. Este bine că țara nu se oprește, că se instalează noaptea, frigul și distrugerea aici pe plaiurile noastre cele mioritice.
Și peste un an și nici peste cinci vom vorbi tot că nu se construiesc autostrăzi, că nu se bate un țăruș pentru a se construi un spital în București, o școală, adică nu se face nimic. Nici COLDEA, nici KOVESI și nici statul paralel nu sunt cauzele stagnării. Răul este în fiecare din noi. Atât.
(09 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment