Thursday, July 19, 2018

Phil HEATH - de 7 ori Mr. OLYMPIA

Începând cu anul 2011 și până azi, culturistul american Phil HEATH a reușit să cucereacă titlul de Mr. OLYMPIA de 7 ori consecutiv, egalându-l în acest fel pe  Arnold SCHWARZENEGGER, iar dacă va ieși învingător și în toamnă, îi va egala pe Lee HANEY și Ronnie COLEMAN care au câștigat de 8 ori trofeul.
Pentru anul 2017 am prognozat cu un an înainte că Phil HEATH va fi marele învingător, aplicând niște modele din managementul politic. Și pentru anul 2018 tot Phil HEATH va fi marele câștigător, am anunțat cu mult timp înainte. El reprezintă acea noutate pe care tot timpul concursul Mr. OLYMPIA o impune în culturismul mondial, la anumite intervale, care sunt de fapt saltul calitativ înregistrat în acest sport.
Este născut în 18 decembrie 1979. Nici nu avea cum să fie altfel din moment ce tot într-o zi de 18 decembrie, dar în 1069, adică la 10 ani distanță, m-am căsătorit eu și iată că peste un an voi face nunta de aur, iar Phil HEATH va împlini fix 40 de ani. Ce frumos!
El este născut în zodia  segetător, iar pentru culturiști acestă zodie arată că:
dacă despre celelalte zodii se spun acele caracteristici care arată că persoanele născute au înclinații spre sporturi, culturismul intrând printre ele, în cazul săgetătorilor lucrurile sunt evidente; săgetătorii sunt persoane puternice și sensibile, care știu ce vor de la ele și se puptă pentru a-și atinge obiectivele; acestora le place să dezvolte activități cu caracter ciclic și au puterea ca de fiecare dată să o ia de la capăt indiferent cât de mare a fost succesurl dobândit ultima dată; au înclinația de a se compara cu ei înșiși și fac tot ce depinde de ei pentru a urca la un nivel superior; ei știu să-și drămuiască timpul pentru că au planuri stabilite în cele mai mici detalii; au capacitatea de a învăța să facă lucrurile de rutină foarte corect și de fiecare dată își analizează munca depusă.
Datele biometrice ale culturistului Phil HEATH sunt:
Vîrsta: 39 de ani
Înălțimea: 175 cm
Greutate în competiții: 110 kg
Greutate în afara competițiilor: 125 kg
Circumferința brat: 56 cm
Circumferința piept: 137 cm 
Circumferința talie: 91,5 
Circumferința coapsă: 76 cm
Circumferința gambă: 51 cm
Circumferința gât: 47 cm
A participat la competiții importante obținând rezultatele după cum urmează:
2003, Northern Colorado State, Novice, Light-Heavyweight 1st and overall
2003, NPC Colorado State, Light-Heavyweight, locul 1
2004, NPC Colorado State, Heavyweight, locul 1 și campion absolut
2005, NPC Junior Nationals, HeavyWeight, locul 1 și campion absolut
2005, NPC USA Championships, HeavyWeight, locul 1 și campion absolut
2006, Colorado Pro Championships, locul 1
2006, New York Pro Championship, locul 1
2007, Arnold Classic, locul 5
2008, IFBB Iron Man, locul 1
2008, Arnold Classic, locul 2
2008, Mr. Olympia, locul 3
2009, Mr. Olympia, locul 5
2010, Arnold Classic, locul 2
2010, Mr. Olympia, locul 2
2011, Mr. Olympia, locul 1
2011, Sheru Classic, locul 1
2012, Mr. Olympia, locul 1
2012, Sheru Classic, locul 1
2013, Mr. Olympia, locul 1
2013, Arnold Classic Europe, locul 1
2014, Mr. Olympia, locul 1
2015, Mr. Olympia, locul 1
2016, Mr. Olympia, locul 1
2017, Mr. Olympia, locul 1.
Site oficial:   http://www.phillipheath.com/
Aici are o prezentare succintî a evoluției sale ascendente, reușind atingerea unui maxim începând cu anul 2011 și reușind să se mențină acolo o perioadă suficientă, fără a tince acel punct care să marcheze declinul, căci la 39 de ani un culturist de talia lui este în mare formă, fără a folosi și pe încă în constrcția propoziției.
Un mic studiu arată că:
- Frank ZANE a câștigat ultimul  titlu de Mr. OLYMPIA la 37 de ani,
- Ronnie COLEMAN a câștigat ultimul titlu de Mr. OLYMPIA la 41 de ani,
- Jay CUTLER  a câștigat ultimul titlu de Mr. OLYMPIA la 37 de ani,
- Dorian YATES  a câștigat ultimul titlu de Mr. OLYMPIA la 34 de ani,
- Chris DICKERSON a câștigat  titlul de Mr. OLYMPIA la 43 de ani.
Alți învingători ai acestui mare concurs au finalizat poziționările de pe locul întâi la nici 30 de ani. Alte raționamente legate de participanții de până acum și de potențialul lui Phil HEATH îl dau câștigător pe acesta și în anul 2018.
Pe Internet se găsesc tot felul de detalii legate de:
- viața personală a culturistului,
- antrenamentele efectuate,
- suplimentele utilizate, 
- demonstrațiile la care participă.
Revistele îi acordă spații largi, iar iterviurile pe care le-a acordat relevă faptul că sportivul Phil HEATH pune accent pe calitatea antrenamentelor, fără a neglija niciun detaliu. El are o zestre genetică de excepție, pe care o potențează cu structuri de antrenamente bine gândite, dar care sunt secrete în ceea ce privește detaliile tehnice. Sunt sigur că după încheierea participărilor la marile competiții, așa cum a fost cazul lui Arnold SCHWARZENEGGER, Phil HEATH va trece la prezentarea unei metode de pregătire a culturiștilor, care cu siguranță îi va purta numele. Acel site oficial al acestui culturist este  cu o structură clasică, iar partea legată de galeria foto este foarte bine reprezentată.  Clipurile video  sunt reprezentative. La dimensiunea valorică a acestui culturist, partea de arhivă este deosebit de importantă, numai că aceasta trebuie introdusă, pentru a vedea de unde a plecat și unde a ajuns acesta. 
El își zice Gift adică Dăruit, dar adevărul este undeva la mijloc, pentru că acest sportiv știe să-și lucreze fiecare categorie de mușchi în așa fel încât să obțină un sistem echilibrat, cu rotunjimi perfect conturate, ceea ce este o noutate în culturism unde lumea era deja obișnuită cu forme colțuroase, cu șuvițe dispuse geometric perfect și cu proeminențe în care aspectele rectilinii erau dominante. Culturistul Phil HEATH a venit cu o altă interpretare a geometriei, ducând formele molcome dincolo de ceea ce optica reușește în fizica ipotezelor de perfecțiune. Aparițiile lui Phil HEATH în clipuri evidențiază faptul că fiecare mișcare, fiecare încordare scoate în evidență altceva decât era obișnuită toată lumea. Tocmai de aceea stilul Phil HEATH este longeviv, pentru că are prospețime, este greu de construit până ce nu este descifrat secretul antrenamentelor sale și cei ce vor lucra nu vor fi rezultatul unui proces de conversie, ci vor fi produse noi 100% marca Phil HEATH.
(19 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment