Monday, July 30, 2018

MUIEPSD

Un cetățean posesor de AUDI, mașină cu ștaif aici pe Dâmbovița, a venit și a parcat. Cineva a remarcat că mașina respectivă avea numărul MUIEPSD. Vestea s-a răspândit ca vântul și ca gândul și a creat chiar un curent, ca să nu zic o isterie generalizată. 
Au apărut tricouri pe care scrie MUIE PSD și încă alte adăugiri.
Au apărut protestatari cu drapelul României pe care scrie MUIE PSD.
Când a fost eclipsa, pe lună se formaseră umbre ce dădeau textul MUIE PSD.
Chiar și floarea soarelui în mijloc avea textul MUIE PSD.
Românul este inventiv și îl duce mintea la tot felul de năzdrăvănii, dar nu prea este el orientat în
talentele lui spre a face autostrăzi, spre a construi spitale, școli. Mai degrabă, românul știe cum să sifoneze bani, cum să facă mișto și cum să critice că alții nu fac, că alții nu dreg, fără să-și pună măcar o clipă problema dacă el a făcut ceva ca lumea în viața lui.
Ceea ce mă miră este faptul că autoritățile au intrat în jocul celui cu mașina și cu acel număr ciudat și au amplificat subiectul, dar acoperindu-se de alte glume ce mie mi se par cu mult mai suculente decât banalul număr de la acea mașină. Unii nici nu știu ce înseamnă aia muie, dar rostec cuvântul cu atâta plăcere și cu gura plină, rostogolond fiecare literă, ca și cum mestecă și mestecă și mestecă, după  care înghit plin de satisfacție că au făcut ceva în concordanță cu un protest spontan, scurt și gratis.
Mi se face atâta milă că s-a coborât ața de jos cu mesalju anti PSD, mai ales că știam totuși că diaspora ce protestează în grupul #REZISTeste formată din tineri educați. M-aș bucura să știu că niciun haștajist nu s-a implicat în acest angrenaj suburban, din moment ce știu că în februarie 2017 bannerele erau cu un conținut cu mult mai elevat decât MUIE PSD, care este foarte lab, gen un partid care a ieșit din parlament demult, din scena politică de vreo cinci ani și este sortit uitării.
La modă acum este scrisul. Lumea scrie și scrie și scrie, fără să-și dea seama că scrisul rămâne. Dacă mai apar și fotografii, scrisul devine și mai relevant.  Cu muiepsd parcă mă aflu în proletcultismul cel mai crunt, în care dacă în poezie nu apăreau cuvântelel partid, comunist, muncitor, țăran, luptă, CAP, uzină,  poezia era automat burgheză.
Cine crede că cineva dă 600 euro doar de amorul artei și mai vine și în Ro să facă valuri și s nască o mișcare, este de capul lui, se înșeală. S-a dovedit că și revoluția portocalie, că și primăvara arabă nu au avut nimic spontan, inocent și drăgălaș, ci au fost planificate în laboratoare, cu țintă precisă.
Cine crede că omul acela s-a dus la Craiova să-și parcheze mașina, așa, la întâmplare, ar fi un naiv, căci el dacă mergea în Ardeal sau în Banat, clar că nu era luat în seamă și cei 600 de euro cheltuiți erau deja o pagubă, deși ceva mai mică. Deci nimic nu este întâmplător sub soare.
Românul este foarte inventiv atât timp cât a existat și numărul B-314-ZDA, căci decodarea era instantanee datorită noțiunilor de geometrie elementară pe care le au peste 80% dintre noi.


(30 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment