Sunday, July 1, 2018

Ideile legate de mărirea salariilor și pensiilor pensiilor

Bolșevismul primitiv de care nu ne-am dezbărat nici până-n ziua de azi bate monedă pe chestii de-a dreptul bizare. Economiștii mioritici care l-au aplaudat pe Traian BĂSESCU când zicea că nu este nicio criză prin 2009 în spațiul carpato-danubiano-pontic, când dacă ar fi deschis și ei o carte în afară de a face fișice pentru semunțe prăjite, ar fi văzut că economia mondială era pârjolită și nu avea cum să se oprească la malurile Dunării.
Ei să facă ciocul mic, mic, mic de tot și chiar să tacă de tot, că nimic nu-i califică să se dea cu fundul de pământ că:
- se măresc salariile,
- se măresc pensiile, 
- nu a crescut productivitatea,
- că și că și că.
Banii sunt o convenție și nimic nu se plătește în avans. Prin politicile salariale se obține exact ceea ce se dorește, adică:
- productivitate crescută,
- calitate de nivel înalt,
- stabilitatea forței de muncă,
- oprirea exodului de creiere.
Cine crede că un muncitor mai stă cu 400 de euro aici, când în Italia ia 1200 euro exact pentru același lucru, are rumeguș în loc de creier. Cine crede că un doctor mai stă aici cu 1.000 de euro când oriunde în lume ia 4.000 de euro, trăiește într-o lume paralelă.
Se zice că creșterea salariilor este însoțită de inflație. Inexact atât timp cât statul are pârghii clare să tempereze piața lacomă și nesimțită, dar și pe speculanții tembeli. Trebuie numai fermitate și abundența vine de la sine.
Deci, altfel spus, ăia care nu au fost în stare să ne ducă până în 2015 în zona euro, ăia care n-au făcut din turism o ramură importantă, ăia care știu numai să încurajeze rostogolirea banilor, să tacă dracului din gură și să pună capul la contribuție și să facă ce face lumea bună unde lumea prosperă.
Cine vine să-mi dea miel elecții?
Ratatul ăla care a stat câteva luni ministru și i-a dat ai lui cu șutul în poponel?
Sau vine ălălalt, tot ministru care nici el n-a făcut purici că era prea prost și a plecat?
Ăștia vin să se dea mari economiști?
Vine ăla pe care la fraierit gagiul ăla transfug cu fondul de investiții să-mi zică mie ce și cum cu banii statului, când el n-a fost în stare să aibă grijă de banii lui?
Trebuie ruptă pisica dacă nu vrem să murim fraieri și săraci, am zis fraieri și săraci, nu cinstiți și săraci, că s-a băzut unde a ajuns, direct la genocid.
E nevoie de economiști destupați la minte, nu de tipi care fac pe economiștii, că carte nu prea știe. Ideile legate de mărirea salariilor și pensiilor pensiilor mă scandalizează, căci încă economiștii noștgri nu i-au lăsat din mână nici pe MARX, nici pe LENIN că vorbesc doar din dogmele acestora, pe care lumea spălată le-a abandonat demult.


(01 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment