Saturday, July 7, 2018

Concluzii după 2018 FIFA World Cup

Încă nu s-a terminat 2018 FIFA World Cup, dar în calitatea sau mai corect, defectul meu de profan în fotbal, sport pe care îl detest de când noi nu ne mai calificăm niciunde, dar ca mic statistician ce mă mai consider cumva, am ajuns la concluzia că:
- balonul nu este câtuși de puțin rotund, din moment ce peste 70% din meciuri au rezultat previzibil,
- nu depind rezultatele de cât de mari sunt țările, cât de jucăușe sunt echipele lor, vorba cântecului,
- eliminarea prin penaltiuri arată cât puțin a evoluat fotbalul dacă toți sunt la fel de tehnici,
- deși tehnica a evoluat foarte mult, regulile după care se iau deciziile au rămas cele vechi,
- banii joacă un rol prea mare ca să nu influențeze decisiv structura unui capionat mondial.
Cred că devine absolut neinteresant și nepredictibil, exact ca la loterie ce se întâmplă într-un campionat, iar ce se întâmplă acolo miroase ca la extragerea de la noi de la LOTO, devenind palpitant 100% pentru cei care joacă la casele de pariuri. Exact cu a zis colegul meu Karl MARX, vorba lui Vali ZGONEA care era coleg cu Mihai Viteazul, fenomenul numit fotbal, va dispare tocmai datorită propriei lui dezvoltări. Acum s-a ajuns la un punct de saturație. Numai depășirea acestui punct și numai echipa care va veni cu o nouă tehnică, adică ceva revoluționar ca așezare în teren și mai ales ca performanță a jucătorilor, numai atunci când în fotbal se va întâmpla ceea ce a făcut în 1974 Nadia COMĂNECI în gimnastică, numai atunci se va depăși riscul prăbușirii în sine a acestui sport numit fotbal, unde 22 de tipi sau tipe aleargă după ceva rotund, numit mingiucă.
PS: managementul politic mă face să cred că Rusia va furniza o surpriză uriașă! Oricum, nu va mai anexa ceva și de data aceasta...

(07 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment