Wednesday, July 4, 2018

Americanii și aparatele dentareLa noi aparatele dentare nu au apărut de mult timp. Fiind grosolane, chiar sunt evitate de mulți tineri, care preferă să aibă dinții strâmbi în gură decât să poarte drăcovenia aia câțiva ani. De când s-au perfecționat și sunt de culoarea dinților și un pic mai fine, mulți copii și mulți tineri poartă acele aparate care le îndreaptă dinții. Este un lucru pozitiv.
Americanii, adică cei din U.S.A. au un cult al danturii. Acolo, copilașii de la 2 anișori sunt învățați să se spele corect pe dinți. La 5 anișori folosesc periuța electrică foarte lejer. Dinții americanilor arată foarte bine. Toți americanii când vorbesc sau zâmbesc au dinții în regulă, adică dacă nu perfecții, aproape perfecți. Mulți dintre ei au dinți de vedete de Hollywood. Am stat de vorbă cu unii dintre ei. Misterul este ușor de descifrat. Constat cu ușurință următoarele:
- copiii americanilor au dinții buni. 
- ei merg la controale periodice exact cum le zice stomatologul,
- toți americanii se spală pe dinți de cel puțin două ori,
- dacă dinții care se schimbă ies aiurea, dinții de lapte sunt scoși forțat,
- automat copilul poartă aparat care să-i facă dantura perfectă.
Americanii au ajuns la concluzia că de la dantură pornește totul, adică:
- mestecarea mâncării,
- intrarea microbilor,
- distrugerea zâmbetului,
- problemele stressului.
Realitatea că americanii au zburat pe Lună, că l-au ales pe OBAMA, după care l-au ales pe TRUMP și încă mai au de lucrat până să dea un cec în alb la președinție unei femei, căci mai sunt de așteptat vreo patru ani cel puțin. Tot de la dinții curați și zâmbetul perfect li se trage.

(04 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment