Thursday, July 19, 2018

365 împotriva României: Vasile BLAGA buldogul tăcut și super-eficient

Îl și uitasem pe Vasile BLAGA, cel care era ministru la Interne când a avut întâlnirea de gustări prin 2009 după alegerile prezidențiale, când Adriean VIDEANU, Radu BERCEANU și el au gustat și gustat pâine unsă cu unt și probabil ceva icre de Manciuria, dar tot atân de adevărat pâine unsă cu untură și cu sare presărată pe ea.
Întâlnirea de ieri 18 iulie 2018 de la sediul PNL din Modogran mi-a arătat că Vasile BLAGA este un om puternic, un oștea de înaltă clasă. Deși el nu a câștigat niciodată o competiție electorală pe persoană fizică, are acea eficiență de invidiat în a organiza tot ceea ce necesită organizarea alegătorilor pentru a fi duși exact în direcția dorită de strategii evenimentelor.
Acum Vasile BLAGA după ce a trecut printr-un proces unde a fost achitat că fapta nu există, a pus goarna la gură și și-a chemat tovarășii de drum, tovarăși care nu s-au lăsat așteptați și au răspuns prompt, pentru a trece la un nou stadiu în dezvoltarea PNL, acel PNL înghițit de PDL, așa cum zice orice manual de management politic.
Cu un Ludovic ORBAN în clădire, dar neinvitat la întrunire, PNL are mari probleme, probleme la care eu nici nu mă așteptatm, căci Ludovic ORBAN era un om cu mare experiență. Totuși pasajul de la Bascov și Transalpina mi-au zis cu claritate că pălăria pusă pe capul său de minstru la transporturi era cu mult prea mare.
Ambiguitatea lui Vasile BLAGA îmi arată că lucrurile sunt extrem de grave și că în viitorul apropiat marea tornadă va face prăpăd în PNL spre bucuria celui care cândva saluta după o perdea. Nu a fost ceva subsversiv, ci o nevinovată întâlnire între prieteni vechi, care neapărat trebuiau să se salute și să-și împărtăseașcă impresiile despre nu știu ce chestii nevinovate, drăgălașe și colorate. 


(19 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment