Wednesday, July 25, 2018

365 împotriva României: Valeriu ZGONEA colegul voievozilor

Există oameni care intră în istorie cu câte ceva EDDISON a intrat cu descoperirea becului și cu fabricarea scaunului electric, EINSTEIN a intrat cu teoria relativității, iar NEWTON a intrat cu teoria gravitației și cu legile mecanicii. Iată că și noi îl avem pe Valeriu ZGONEA care a intrat în istoria recentă prin zicerea aia proverbială ca să nu-i zic stupidă, că a vorbit despre colegul lui Mihai Viteazul. N-a mai stat mult la șefia Camerei Deputaților că în discursuri ar fi arătat căp a fost coleg cu Ștefan cel Mare, cu Mircea cel Bătrân și cred că a fost coleg și cu Al. I. CUZA. S-a acoperit de ridicol prin această zicere, dar și prin căile bătătorite între PSD și Palatul Cotroceni, unde nu avea el ce căuta.
Valeriu ZGONEA nu s-a remarcat prin nimic. Nu a venit cu o lege care să-i poarte numele așa cum este legea Ticu DUMITRESCU. Nu a avut nicio luare de cuvânt care să mobilizeze masele. Era un tip șters dintr-o turmă de inși care așteaptă să prindă din zbor firimiturile care cad de la masa bogaților, unde el oricum nu avea loc. Când i s-a făcut un pic de loc, s-a retras în planul al III-lea și a iscodit ba pe unul, ba pe altul, ciugulind ce era de ciugulit, pentru a vinde cuiva care-i oferă fie un prețm, fie o dregătorie, fie liniștea.
Valeriu ZGONEA a apărut din neant și s-a dus tot acolo neaureolat și dispersat într-o zonă gri a uitării veșnice și urâte cu miros pestilențial.


(25 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment