Sunday, July 29, 2018

365 împotriva României: Sabin GHERMAN care s-a săturat de România

Eu am o părere așa de proastă despre cei care ies ca păduchele în frunte aruncând cu noroi în simbolurile acestui popor, în popor și mai ales în țara unde s-au născut. Nu știu dacă Sabin GHERMAN a vrută să spună ceva urât despre România, dar știu că a spus că s-a săturat de ea. În clipa în care ți se întâmplă ceva rău, există vinovații cu nume și prenume care fac acel rău și nici țara și nici poporul și nici simbolurile lor nu sunt cele care fac acel rău.
Ca să spui că te-ai săturat de România, trebuie să fii cel puțin:
- egoist,
- răutăcios,
- primitiv,
- arogant, 
- suficient,
- incult,
- mediocru,
- dușmănos,
- însingurat,
adică să ai toate motivele din care să-ți iei bagajele și să pleci, căci toate ușile îți sunt închise, iar tu ca individ, ești sigur că succesul tău va fi total în altă parte, oriunde în altă parte, decât în locurile unde te-ai născut și unde ai încercat să faci ceea ce talentele tale ți-au permis, dar a fost imposibil să ajungi la un final, căci forțele obscure de peste tot ți-au pus piedici insurmontabile.
Ai zis: m-am săturat de România, ți-ai luat bagajele și pe-aici ți-e calea, cu drum fără întoarcere, cu durerea în suflet și fără a ierta vreodată pe nimeni dintre cei care au făcut relele ce te-au dus acolo.
Ori, acest Sabin GHERMAN, după ce a făcut zicerea, în loc să plece, să se realizeze, fie ca scriitor de limbă franceză ca Panaint ISTRATI, fie ca medic american de origine română ca Emil PALADE, fie ca fizician englez de origine română ca Gogu CONSTANTINESCU, a zbughit-o un pic, a dat de greu și a revenit să sugă exact de la pieptul celei de care se săturase, nefericitul de el. Patria n-ar trebui să-l ierte nici pe Sabin GHERMAN și nici pe alții ca el, căci acești oameni mici nu merită nimic de la patria lor spre care au aruncat vorbe grele și de ocară în loc să-și analizeze micimea lor.(29 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment