Saturday, July 21, 2018

365 împotriva României: Raluca TURCAN lăudătoare cu genți scumpe

De câte ori o aud pe Raluca TURCAN vorbind demarez o dată cu ea fraza de la primul ei cuvând și în cele mai multe cazuri, continăm defazat, adică eu înainte cu ceva timp zicerile suprapuse. Politicianu Raluca TURCAN are un limbaj de lemn, cu construcții plate, enervante, incolore și lipsite de miez. Singura chestie cu care această Raluca TURCAN s-a remarcat în viața ei de politician a fost la acea adunare în care s-a alăturat corului de lingăi ai Elenei UDREA, comparând-o pe aceasta cu Kill BILL.
Ămi amintesc că Sorin FRUNZĂVERDE a vorbit cândva ca invitat al lui Mihai GÂDEA despre o dreaptă mare și unită și el vedea PNL și PDL fiind un tot unitar. Ceva-ceva s-a realizat, între PNL și PDL în ideia că balaurul PDL a înghițit prada boemă numită PNL, dar construcția dreptei aceleia prefigurată de Sorin FRUNZĂVERDE nu s-a făcut, iar Sorin este undeva unde nu cred că-i este chiar confortabil. Pe Raluca TURCAN am inclus-o în lista celor 365 nu din cauză că ar fi făcut vreo nasolie, ci doar pentru faptul că fiind președinta PNL tocmai pe motivul succesului imens din alegerile de la locale în Sibiu, fieful prezidentului, s-a pierdut în detalii nesemnificative și și-a risipit energiile pe lucruri mărunte, fără a contribui la acea coagulare a unei drepte puternice, de care țara are nevoie. Raluca TURCAN s-a menținut a fi același politician de planul al III-lea deși PNL îi dăduse marea șansă de a fi cineva și doar s-a poziționat în a ataca PSD-ul, fără a veni cu nimic creativ în realizarea unei drepte mărețe în care PNL-ul PDL-izat să facă marea schimbare a României. Este și motivul din care a fost înlăturată prin vot de la conducerea PNL. N-am să uit nici atitudinea sa legată de posibilitatea ca suveranul să vină și să vorbească atunci când acesta împlinise 90 de ani și nici zicerile sale în ziua funeraliilor, plasându-se într-un politicianism de doi bani.
Raluca TURCAN este persoana care umblă foarte îngrijit îmbrăcată și are genți scumpe, ceea ce este de admirat pentru o femeie care este o prezență agreabilă până în clipa în care are un microfon.


(21 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment