Wednesday, July 25, 2018

365 împotriva României: Radu BERCEANU de la UFO la asfaltul benefic

Radu BERCEANU a fost înainte de 1989 un om cu preocupări speciale în chestii de construcție a avioanelor. După 1989 membru al PD fiind s-a remarcat. A urcat în partid ajungând și ministru al transporturilor. A făcut el ceva promisiuni. Dar este proverbială secvența în care Radu BERCEANU îl privea pe ministrul de finanțe care bătea câmpii vorbind despre planuri mărețe ce includeau parcă 800 km de autostradă cum că s-ar face de către guvernul lui Emil BOC, știut fiind faptul că boss-ul cel mare detesta autostrăzile. Privirea lui Radu BERCEANU spunea marele adevăr. Adică, nu se va face nimic.
Așa cum se ocupa el pe la Craiova cu aeroplanele și cu pionierii, ca specialist, eu mi-l și închipuiam adormind pe cei mici cu povești despre UFO, căci radu BERCEANU era totuși absolvent al unei facultăți grele, unde se intra numai dacă erai băiat deștept și cu știință de matematică adevărată. Ca ministru al transporturilor, asfaltul mai mult nepus decât cel pus pe colo și pe colo, zic eu că i-a fost benefic lui Radu BERCEANU. Nu am o explicație de ce s-a dat la fund, dar cred că acum cu revigorarea echipei lui Vasile BLAGA va fi și el reactivat, căci o nouă invitație la un mic dejun după alegerile din iarna lui 2019 se va impune ca să.
Păcat că nu e folosită inteligența lui Radu BERCEANU, căci oricum el ar da clase multe unora care tot ingineri își zic din PNL sau de oriunde, unii chiar repetenți aflându-se cumva.

(25 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment