Friday, July 27, 2018

365 împotriva României: Iulian FOTA, o catastrofă de imagine

Iulian FOTA este un bărbat de 53 de ani. În 1989 avea 26 de ani, căci el este născut în 1965. Un bărbat de 26 de ani la Revoluție, este inadmisibil să nu știe o limbă străină. Deci eu aici nu-l analizez pe Iulian FOTA nici ca inginer în construcții civile, nici ca doctor în științe politice, ci doar prin prisma prestației jalnice din 2012 când televiziunile l-au făcut de cacao cu opintelile lui de la un simpozion pe probleme de securitate națională. Eu stau și mă întreb ce literatură a citit Iulian FOTA pentru a-și face teza de doctorat, căci multe se scriu în limba engleză. Dacă el este vorbitor fluent de limbă germană, îmi cer scuze, dar nu este vina mea că la acel simpozion nu a vorbit nemțește.
Cred că un consilier pe probleme de securitate națională nici nu trebuie să aibă o mare expunere, căci el are alte treburi și nu este necesar să aibă ziceri în public. În schimb, el trebuie să vină cu idei mărețe în fața prezidentului și să-i ofere acestuia soluții dintre cele mai bune în marile probleme care apar în zona lui de interes. N-a fost să fie, căci l-am auzit pe Iulian FOTA vorbind pe la emisiunile lui Rareș BOGDAN despre chestii globaliste, despre provocări și nu m-a dat pe spate. Doar făcea pe interesantul, dar nu a dus nicio teorie până la capăt. Era întrerupt fie de moderator, fie de alți invitați, probabil că se pierdea în detalii nesemnificative.
Bâlbâielile spun foarte multe, iar sărăcinia vocabularului spune și mai multe. Pe Internet a circulat ceva și mai crocant. L-am inclus pe Iulian FOTA aici pentru că prin ieșirile publice nu mi-a creat senzația unui specialist de vârf, căci trecerea de la construcții la științele politice presupune parcurgerea unor pași foarte greu de realizat, mai ales stând lângă un prezident impetuos. Voi fi foarte încântat să citesc teza sa de doctorat, dar nu am găsit nici un CV, nici detaliile care să mă ducă spre opera lui Iulian FOTA, căci aș fi vrut să-l știu profesor universitar făcut prin nădușeală reală.(27 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment