Wednesday, July 25, 2018

365 împotriva României: Gigi BECALI pseudorăzboinicul luminii

Gigi BECALI este o prezență colorată în televiziuni prin:
- limbaj,
- atitudine,
- scriitură,
- vocabular,
- talente,
- șoferie,
- prezență,
- gestică.
El ne-a tras înapoi pentru că s-a vrut model, fără să fie, căci nici nu avea resursele necesare pentru a fi model nici pentru tineri, nici pentru adulți. Cel care dă hârtii de o sută de euro celor ce știu rugăciuni, nu face audiență și nici prozeliți. El a făcut mul rău țării prin faptul că a dus banii în direcții care să-i servească strict lui, căci nu a dat milioane pentru a construi un spital acolo la el în mahala.
În plus, când a fost la pârnaie la Poarta Albă nu a dat dovadă de demnitate, purtând un bandaj, după care s-a lăudat că i-a păcălit pe judecători. Nu scriu nimic despre calitățile lui de autor de cărți, pentru că am certitudinea că nu are lecturi suficiente și nici talente de cercetător pentru a scrie lucrări științifice, căci nu-mi amintesc ca până la 30 de ani el să fi terminat o facultate și un masterat de cercetare, care să-l îndreptățească la a parcurge un stagiu de cercetare ca la carte.
M-a impresionat neplăcut când încerca stângaci cu o rangă să-și repare ostentativ acel superb Bentley. Fluctuațiile lui ca șef de partid și alianțele cele ciudate pentru a fi mereu la masa bogaților, înjurăturile adresate celor cu care apoi s-a pupat nu sunt trăsături de om serios, de bărbat, care se crede a fi credincios până peste poate. Un om plin de credință nu se comportaă astfel, ci tocmai pe dos cum o face Gigi BECALI, căci și el știe că banul e ochiul dracului și luxul dus la extrem în a-l exiba este ultimul lucru pe care trebuie să-l facă un om care se trezește și se culcă în rugăciune.
(25 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment