Tuesday, July 31, 2018

365 împotriva României: George MARINESCU un prezentator tvr slugă tipic comunistă

George MARINESCU era un crainic al TVR, cu o voce egală, dar care punea mult patos pentru a fi convingător în ceea ce citește. Unii spun că un prezentator are rolul doar de a citi. Nu este adevărat. Un om care citește fără viață un text se vede de la o poștă. Un om care citește cu suflet se simte imediat. George MARINESCU era un știrist bun profesionist și știa să dozeze bine fraza. El nu știu dacă era convingător, dar credibil ar fi fost, căci:
- nu zâmbea,
- era egal,
- nu avea bâlbe,
- privea fix,
- avea continuitate,
- respira scurt,
- nu apăsa cuvinte,
- limita exagerările,
- asigura concordanța cu imaginile.
El era pe placul celor de sus, căci altfel ar fi fost scos în doi timpi și trei mișcări. Sunt sigur că acest George MARINESCU nu făcea lectură la primă vedere atunci când se derula telejurnalul, ci făcea reăetiții. Frazele erau stas și probabil avea și el eutomatismele lui. Totuși, prin comparație la cât de slabi sunt știriștii de azi, George MARINESCU era atunci un maestru. Că trebuia să se replieze la dogmele ceaușiste este o altă problemă. Se merge pe ideia că un om dacă repetă niște tâmpenii ajunge la un moment dat să creadă în ele. Oricum, George MARINESCU este judecat ca un comunist care prin faptul că a prezentat telejurnale despre epoca dictaturii era și el îndoctrinat și mânjit de zoaiele comuniste până peste cap. Nu am de unde să știu dacă el de Paști avea ouă roșii în casă și cozonac. Nu știu dacă el s-a cununat religios. Trebuie să spun însă că vremurilor de cacao le corespund  și oameni tot de cacao, căci vorba cântecului, omul potrivit trebuie să fie la locul potrivit. Și despre vremurile de azi, o minte analitică va spune exact același lucru, adică oamenii au fost sub vremuri atunci, exact cum sunt și azi, căci dacă ar fi acum deasupra vremurilor am avea autostrăzi și am di undeva pe locul 15 sau 16 nu pe locul 40 din 28 de state UE.

Am scris despre Corneliul ROȘIIANU, Petre POPESCU, George MARINESCU, Florin MITU,  Nicolae MELINESCU, Ilie CIURĂSCU și Teodor BRATEȘ, știriștii de televiziune de dinainte de 1989 ca fiind împotriva României pentru că ei au fost cei care au apărut pe sticlă și au făcut manipulările cele mai grosolane, deformând cu bună știință realitatea. Ei au fost tropetele de serviciu ale regimului ceaușist, care prin vorbe meșteșugite contribuiau la crearea a ceea ce regimul s-a dorit să fie omul nou, cu conștiință revoluționare, devotat cauzei socialismului și conducătorului mult iubit, exact ca în Coreea de Nord sau în China lui Mao. Ei ocupau cel puțin 30% din cele două ore de transmisie tv cu telejurnalele lor insipide, incolore și inodore, telejurnale în care erau proslăvite activitățile și zicerile lui Nicolae CEAUȘESCU, însoțite de imagini și cu fundal muzical mobilizator.

(31 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment