Thursday, July 26, 2018

365 împotriva României: Emil BOC invidiosul și ranchiunosul stând pe vârfuri

Un folclor autentic din Cluj născuse legenda cum că Emil BOC îl ura teribil pe Andrei MARGA pentru că acesta din urmă îi băgase bețe-n roate în a se promova și el, sărăcuțul de Emil BOC pe post de profesor. Nu știu câtă dreptate ar fi avut acest Andrei MARGA, dar după ce am văzut că sărăcuțul de Emil BOC și-a negat propria-i teză de doctorat făcând apogeul unicameralismului, deși în teză proslăvea bicameralismul și eu tot ca MARGA aș fi procedat.
Eu nu sunt un tip înalt. Eu nu sunt un tip brunet cu părul creț și cu ochii verzi. Eu nu sunt un genial. Sunt un tip pierdut în mulțime, exact așa cum sunt 98% dintre bărbații planetei, prin ceea ce se vede la ei direct și la obiect. De aceea nu am considerat că trebuie:
- să-mi pun lentile de contact verzi,
- să merg să-mi alungesc oasele,
- să mă vopsesc la păr negru,
- să-mi pun bigudele,
- să-mi falsific diplomele,
- să mă ridic pe vârfuri în poze.
Am acceptat ca ciobanul din Miorița, cu resemnare, că sunt scunduț, că sunt plinuț, că sunt șatenuț, nu am ochi verduți, deci sunt un banal. Așa cum sunt nu mă apucă nici invidios și nici răuț.
Să dai o lege în care excluzi pe cei ce au făcut 65 de ani din universități este ultimul lucru pe care îl face un om cu creierul la el. Emil BOC a dat legea 1 din 2011 pentru a-l exclude din UBB pe Andrei MARGA care depășise 65 de ani. A mai făcut și alte ghidușii Emil BOC în legătură cu forțarea pensionării bugetarilor, excluzându-i pe marii actori de pe scene prin pensionare, fără vreo excepție. Nici nu mă miră o astfel de atitudine, căci Emil BOC fusese ceva cadru didactic de socialism științific parcă. Îmi aduc aminte că prin 1989 se striga:
Cine a stat cinci ani la ruși,
Nu poate gândi ca Bush.
Adică, cine a gândit în termenii marxismului dogmelor perfecte în copilărie și în tinerețe, nu se va schimba cumva în câțiva ani. Se zice că lupul își schimbă părul și năravul ba. Deci, premierul care se poza stând pe vârfuri, nu avea cum să dovedească învreun fel altceva decât a învățat, adică să se ploconească, să plece capul și să se ghemuiască dând credința că nu iese din cuvântul șefului suprem.


(26 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment