Thursday, July 26, 2018

365 împotriva României: Cătălin AVRAMESCU de la canibali la evaluări aiuritoare

N-aș fi scri nimic despre Cătălin AVRAMESCU, dacă de pe poziția pe care o avea nu l-ar fi făcut ZERO pe Andrei MARGA. Cătălin AVRAMESCU este un cadru didactic de la Universitatea București, fost consilier prezidențial. Este omul care nu mi-a plăcut deloc prin faptul că vorbea de sus, fără a face dovada prin opera sa că chiar este un intelectual fin, profund, deschis și subtil.
Dacă era un tip deosebit, nu-și dorea acea funcție de consilier prezidențial, căci eu văd un consilier prezidențial ca pe o slugă la dispoziția prezidentului, care dacă stăpânul este și un pic mai vulgar, îi suportă duritățile, violența și toanele.
Mi-l amintesc pe Cătălin AVRAMESCU de la aparițiile de la televizor, cum nu-și mai încăpea în piele cât de plin de el era. Mă și miram că nu-și dădea ochii peste cap și nu făcea gesturi discontinue care să dea senzația unei siguranțe suspecte. Spunea niște platitudini de doi bani. El răspundea la întrebări cu un limbaj de lemn, deși el ar fi trebuit să fie altcumva din moment ce se recomanda conferențiar la Universitate. Îmi aduc aminte cât au râs unii despre teza sa de doctorat despre canibalism, ceea ce mă face să am dubii că el ar fi făcut ceva în partea experimentală, căci nu-l văd pe Cătălin AVRAMESCU să facă ceva măreț cu vreo mânuță, cu vreun picioruș sau cu o halcă din frigiderul lui BOCASSA I.


(26 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment