Tuesday, July 17, 2018

365 împotriva României: Ana BLANDIANA și rima ei facilă


Aș fi rămas tot la ideia că Ana BLANDIANA este poeta care a scris veruri interesante și care a determinat ca acel supliment literare condus de Ion CRISTOIU să-și înceteze apariția prin publicarea poemelor ei. Dacă Ana BLANDIANA nu ar fi făcut pe marea democrată și pe sublima oprimată de vechiul regim aș fi tăcut. Dar Ana BLANDIANA a fost publicată chiar în anul 1989 în BPT într-un tiraj amețitor. Cel ce i-a făcut prefața, academicianul Eugen SIMION avea să fie luat la șuturi de însăși Ana BLANDIANA. 
Atunci mmi-am adus aminte că și ea a pus o cărămidă la poezia prolectcultistă cu poemul în care regreta că nu a fost primită în UTC că nu împlinise 15 ani și atunci a făcut să rimeze zid cu partid. Deci Ana BLANDIANA nu era chiar ceea ce dorea ea ca  lumea să creadă despre ea. Uite, eu nu vreau să rețin și cealaltă fațetă a poetei. Merg pe mâna proverbului machedonesc că dacă într-o oală cu ciorbă pui o lingură de c---t totul c---t se numește. Deci, lingura de c---t a fost rima zid cu partid și totul s-a dus pe apa sâmbetei și este și păcat și nedrept, mai ales că poeta este acum îndurerată.


Așa că să mai scutească această Ana BLANDIANA cu disidența ei, că n-a fost disidentă deloc și cine scormonește prin reviste. va vedea că are lucruri și mai și, căci pe când eram eu mult mai tânăr mă intoxicam și cu producțiile ei din zona proletcultistă.
(17 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment