Thursday, July 26, 2018

365 împotriva României: Alina MUNGIU PIPIDI un fel de mama Omida analytica

Despre Alina MUNGIU PIPIDI am tot scris, dar despre implicarea sa în manevra de schimbare a lui STOLOJAN cu BĂSESCU nu am scris. Eu știam că Traian BĂSESCU va candida cam cu 6 luni înainte de a se produce tărășenia cu dragă STOLO. Lecția de management politic arăta că Theodor STOLOJAN era doar un iepure scos la înaintare, căci nu era convingător, în timp ce alianța DA avea o altă croială ce era în discordanță cu platitudinile sale și cu verbul său bolovănos. Nu avea anvergură și se vedea că este aproape epuizat. În Plus Traian BĂSESCU se încălzea pe margine, fiind extrem de zgomotos și-și pregătea intrarea. Așa că, Alina MUNGIU PIPIDI nu mi se pare a fi inclusă în echipa care s-ar fi ocupat de o asemenea strategie, mai ales că ea venea dintr-o zonă obscură, după experiența contondentă de la TVR când a condus cu multe deficiențe departamentul acela de știri.
Oricum, văd că Alina MUNGIU PIPIDI se vrea omniprezentă la facerea și nașterea de prezidenți și ar da senzația că fără ea nimic nu mișcă. Ironia cu șoferul ei care ar fi refuzat să depună plângerea de înaltă trădare, minimalizându-l pe Ludovic ORBAN, dacă nici șoferul ei...
Sunt oameni care când se uită în oglindă văd cu totul altceva. Ea se vede Alida VALLI sau Greta GARBO sau Angelina JOLIE, deși realitatea e un pic alta sau un pic mult mai mult alta. E chestie de diferențe de talent. Eu aș fi apreciat dacă Alina MUNGIU PIPIDI ar fi practicat medicina, ar fi ieșit la pensie ca o doctoriță de neegalat și ca moft s-ar fi apucat de ceea ce face ea acum, că nici nu știu prea bine ce face. Să faci medicina, ca să faci o cu totul altă meserie mi se pare bizar, obscur, rarefiant, stilistic, metaforic, stufost, sulfuric și uleios. Aștept acum să aflu cum și Donald TRUMP a fost consiliat și chiar chestia de a comunica pe twitter a acestuia a fost o ideie dâmbovițeană made AMP.
Dacă Alina MUNGIU PIPIDI a fost chiar implicată în alegeri pe zona de strategie înseamnă că are mari carențe de management politic, știind că o piatră aruncată are o traiectorie continuă și nu zboară în zig-zag. Cum să greșești în asemenea hal când vezi că 6 ani un personaj nu are niciun rezultat ca primar, în a contribui la a-i pune o pălărie de prezident, este de neexplicat pentru cineva care se pretinde cumva cunoscător de teorie și de practică, dacă nu se visează că este cunoscător în oarece. Și mama Omida trebuia să aibă continuatori care să folosească data science, că doar e la modă.
Printre cei 365 împotriva României am inclus-o pe Alina MUNGIU PIPIDI un fel de mama Omida analytica, care prin zicerile sale a demonstrat că nu cunoaște management politic la nivel de practică.


(26 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment