Tuesday, July 24, 2018

365 împotriva României: Alecu CONSTANTINESCU porcul PNL-ist

Politicianului Alecu CONSTANTINESCU contemporanii lui i-au adăugat sintagma de porc, zicându-se pe scurt și concret Alecu CONSTANTINESCU-porcul.
El este tăticul mitei la scară mare, căci de pe pozițiile sale avea anvergura care să-i dea curaj să facă așa ceva, fără nicio graniță, fără nicio jenă.
În memoriile unor unor oameni politici este descris Alecu CONSTANTINESCU prin ziceri și prin fapte care mi se certifică faptul că porecla nu era greșită, ci reflecta, exact așa cum face poporul nostru, acea stare de fapt într-un cuvânt așa cum prostănacul l-a definit pe unul și gunoiul, l-a definit pe altul.
Când îi văd pe liberalii de azi mă gândesc la Alecu CONSTANTINESCU zis porcul, căci nu din salariul de bugetar X s-a dus să-și plătească cu lingouri cauțiunea de un milion de euro, mă gândesc la Y care cerea unul denunțător de serviciu 50 de mii de euro pentru a-i oferi oarece favoruri la o adică dacă va reuși în alegeri, la Z care-și transporta vreo 7 sute de mii de euro cu mașina între două puncte de pe hartă. Și toți erau liberali, veritabili urmași ai lui Alecu CONSTANTINESCU zis porcul, căci nu prea se pierd obiceiurile proaste, mai ales că nenumărați PNL-iști de azi sunt bugetari pur-sânge. Nu știu dacă ividia a fost ceea ce l-a făcut pe un mare om politic să vorbească de 17 vagoane în care Alecu CONSTANTINESCU și-a transportat averea la retragerea spre Moldova. Cât privește raportul de mită 8 la 1, unde  8 este pentru mită publică și 1 pentru mita secretă, cifrele referindu-se la milioane, tot lui Alecu CONSTANTINESCU îi sunt atribuite, deși acum 10% este cam tot același lucru pe mită publică, pentru că era știută de toată lumea.
(24 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment