Friday, June 1, 2018

Unde duce aiureala?

Aiureala duce sigur și categoric la imposibilitatea de a rezolva corect cele mai simple probleme. Au fost construite cartiere rezidențiale. Nici dezvoltatorii, nici proprietarii nu au dat dovadă de maturitate în gândire când au realizat locuințe unde în caz de incendii nu au cum să pătrundă mașinile de pompieri pentru că:
- nu există căi de acces,
- căile de acces sunt extrem de înguste,
- lipsesc sursele de apă.
Sunt locuri unde nici salvările nu au acces. Soluțiile sunt proaste pentru că dezvoltatorii sunt lacomi. Pe o aceeași suprafață vor să obțină maximul de randamnt. Soluțiile sunt proaste și pentru că nu există reguli și legi care să impună lățimi de căi de acces și distanțe între case. Acum toată lumea ridică din umeri și invocă neputincioasă destinul care le-a jucat leste. În realitate, aiureala oamenilor a dus la abordări neserioase, care sunt de fapt soluții mediocre ca să nu zic proaste.
Incendiul de ieri 31 mai 2018 din sectorul 2 trâmbițat de televiziuni, în care au ars 6 case este exemplul grăitor al abordării aiurite din toate punctele de vedere a realizării  ansamblului rezidențial.

(01 iunie 2018)

No comments:

Post a Comment