Monday, June 18, 2018

Tudor GHEORGHE, invitatul lui Mihai GÂDEA

Ori de câte ori vine în emisiunea lui Mihai GHEORGHE marele actor Tudor GHEORGHE este mare sărbătoare. Tudor GHEORGHE este un om de cultură. El este showman, o persoană în stare să susțină un spectacol cap-coadă. El are totdeauna un dialog fluid, elevat, dar accesibil care ajunge la inimile tuturor.
În timpul dialoglui Tudor GHEORGHE intercalează fragmente din poeziile frumoase cu care-și țese spectacolele. Uneori mai și cântă. Ceea ce este special la Tudor GHEORGHE se leagă de faptul că acesta este optimist, el are credința că vreodată va fi bine și la noi.
El, Tudor GHEORGHE vine dintr-o Oltenie arhaică, în care oamenii au comportamente specifice, care-i depsebesc de cei mai mulți dintre semenii lor.
El își exprimă regretul că multe dintre tradițiile curate ale satului s-au pierdut în perioada comunistă. El analizează ceea ce se întâmplă în societatea de azi când polarizează săracii și bogații, când lumea nu mai citește, nu mai urmărește elementele calitative și trăiește clipa într-un mod primitiv, fără a face deosebit, fără a înțelege ceea ce face și mai ales când incultura devine dominantă.(18 iunie 2018)

No comments:

Post a Comment