Saturday, June 9, 2018

Repetabila eroare

Există la noi ideia acordării celei de a doua șansă. Nu se acordă a doua șansă pentru prietenul gelor de către iubita sa, căci o va cere și pe a treia și pe a patra și tot așa. Nu se acordă a doua șansă de către soție, soțului care a bătut-o crunt, căci o va cere și pe a treia și pe a patra și tot așa. Nici în politică nu trebuie acordată o a doua șansă, la gândul că după patru sau cinci ani se schimbă foaia. Cine acordă o a doua șansă unui politician, să fie conștient că irosește patru ani din viața lui. În anul 2004 am văzut prieteni care au acordat o șansă unui primar al Capitalei care doar s-a războit cu toată lumea și nu a făcut nimic pentru Capitală. În 10 ani s-a purtat la fel. N-a făcut nimic bun, nicio autostradă, niciun proiect, ci doar un stat mafiot, cum singur a afirmat. Ar trebui să fie o lecție.
Când se vor prezenta candidații la prezidențialele din 2019 trebuie tot așa: să nu se acorde o a doua șansă celor care au dovedit prin ceea ce au făcut sau nu au făcut pentru colectivitățile în slujba cărora s-au crezut ei a fi ani de zile. Respectivii vor continua să fie exact așa cum au fost și înainte, nu altfel.
Repetabila eroare se produce atunci când zicem că mai dăm o șansă. Este exact eroarea pe care o face o soție bătutuă crunt de soț, acordându-i o a doua și o a treia șansă. Și în politică răul se taie de la rădăcină.


(09 iunie 2018)

No comments:

Post a Comment