Saturday, June 9, 2018

Răpirea din Serai

N-aș fi scris acest articol niciodată dacă nu mi-aș fi adus aminte de aventura mea de a merge pe litoral în 1992 la Mamaia unde bubuiau boxele cu șlagărele anului, unul dintre ele fiind Răpirea din Serai, cântat de cântăreți ai unor localuri care mă determinau să merg la film unde muzica din film se combina cu cea din localuri, iar apoi, de la ora 23,00 până spre 4,00 dimineața rămâneau numai boxele cu șlagărul Răpirea din Serai reluat de nenumărate ori în interpretarea lui Gabi LUNCĂ. A fost momentul unei decizii radicale, căci a merge în concediu n-am considerat că trebuie să fie ceva cu nopți albe și doar cu șlagărul Răpirea din Serai repetat la infinit. Am găsit pe Internet acest cântec interpretat de:
Ascultați-l o dată, de două ori și continuați așa de la 22,00 până la 4,00 zece zile și veți simți că ați practicat cu succes deplin cele mai complexe exerciții de yoga.
Să nu uităm că mai există și opera Răpirea din Serai de Wolfgang Amadeus MOZART, dar nu se ia în calcul în raport cu ceea ce am luat eu în discuție.
(10 iunie 2018)

No comments:

Post a Comment