Saturday, June 9, 2018

Lucruri stupide, nenecesare și de umplutură

Mediul online suportă fix orice, inclusiv mediocritatea, prostia, lălăiala, ocolișurile, lașitatea, mediocritatea, minciuna, aberațiile și hoția. Dacă privin diferite portaluri, bloguri sau orice alt tip de aplicație web, avem ocazia să vedem:
- titluri bombastice,
- cuvinte tari,
- repetări și rostogoliri,
- neconcordanțe titlu-conținut,
- banalități crase,
- reclame stupide.
Toată lumea vrea să facă bani din nimic și încearcă marea cu degetul. În era digitală există niște reguli foarte clare dintre care voi enumera:
- accesul la informație prin maximum două click-uri,
- concentrarea informației,
- asigurarea calității textului,
- auto-maximizarea ortogonalității,
- controlul conciziei și clarității,
- minimizarea redundanței.
Dacă privim cu atenție, tocmai aceste cerințe nu sunt respectate în spațiul nostru cel mioritic, drept care ceea ce se oferă este și cu acces greoi și de slabă calitate și extrem de ambiguu și împrăștiat. La noi se servesc ciorbe reîncălzite din dorința de senzațional. Se spun lucruri care nu se demonstrează pentru că cei acuzați nu au cum să se apare din moment ce au murit. O șanteuză spune cum masculul ei o caftea. Numai că tărășenia s-a produs acum vreo 30 de ani. Ea a zis asta că nu mai are succes pe scenă și a vrut să atragă atenția.  O altă șanteuză a ieșit pe post și a zis că vrea să se coasă să redevină virgină. Disproporția dintre ceea ce se anunță și ceea ce se scrie este așa de mare și dezamăgitoare încât mă și mir cum nu le este deloc rușine autorilor de ceea ce scriu. Mă gândesc și la mizeria aia cu găina care a născut pui vii, debitată de un individ, care peste ani râvnea la oarece poziție publică, de parcă lumea uitase aiureala ce-i ieșise pe un orificiu din cele șapte.
Lucrurile stupide, nenecesare și de umplutură ne inundă în mediul virtual necontrolat, gratuit, plin de resurse și nelimitat, căci accesul facil este permis oricui, fără restricții de niciun fel.(09 iunie 2018)

No comments:

Post a Comment