Wednesday, June 13, 2018

Intelectualii tâtâtori

Am trăit în mediu intelectual și tot ceea ce scriu sunt lucruri reale cu care m-am confruntat de-a lungul anilor. Am văzut intelectuali tâtâtori. Aceștia:
- nu au opinie,
- nu au coloană vertebrală,
- fac plecăciuni șefilor,
- aprobă tot ce zic șefii,
- se lasă umiliți de șefi,
- promit orice șefilor,
- duc țucalul șefului,
- zâmbesc la glumele nesărate ale șefilor,
- pregătesc șefului lovitura de grație.
Am văzut nenumărați astfel de intelectuali, care au ajuns ce au ajuns prin modul lor de a fi, dar de fiecare dată le-am zis de la obraz părerea mea despre comportamentul lor și unii dintre ei au înțeles. Alții nu au înțeles și ne-am evitat reciproc. De fiecare dată au recunoscut că nu aveau loc de întors și că trebuiau să fiei ei înșiși, cu idei, să pună osul la treabă și să-și asume responsabilități. Nu i-am apreciat niciodată pe intelectualii târâtori pentru că ei poartă tot timpul un stilet și așteaptă momentul pentru a-l înfige în spatele celui pe care cu o secundă înainte îl considerau binefăcătorul lor.
Intelectualii tâtâtori sunt o categorie extrem de periculoasă de oameni pentru că numai ei știu când să aplice lovitura de grație celui care i-a scos din mocirlă făcându-i oameni. Sunt ușor de recunoscut căci sunt docili, fără inițiativă, execută orbește și se lasă călcați în picioare mai rău ca ultima otreapă.

(13 iunie 2018)

No comments:

Post a Comment