Thursday, June 14, 2018

Intelectualii stupizi

Intelectualii stupizi nu sunt de fapt intelectuali, ci sunt doar autointitulați așa pentru că tot ceea ce au făcut arată că au trecut prin școală ca gâsca prin apă întrucât:
- fac greșeli gramaticale grave,
- nu știu să scrie corect,
- folosesc incorect verbul a fi,
- ni au citit în viața lor o carte,
- le-a plăcut să-și cumpere diplomele,
- fac de atoateștiutorii fără să fie,
- se bagă peste tot ca musca-n lapte,
- fac orice doar să iasă în evidență.
Am văzut nenumărați așa-ziși intelectuali a căror atitudine legată de decizii importante este de-a dreptul halucinantă, făcând totul de pe poziția unui apolitism declarat cu voce tare. În stupizenia lor, acești intelectuali se cred deasupra tuturor și sub o falsă modestie ies cu cele mai nefericite afirmații, pe care niciodată nu sunt în stare să le regrete. Ei nu înțeleg natura umană și pentru ei fiecare dintre noi este un robot care dacă nu se comportă după placul lor, este considerat imedia persoana nongrata. 
În anumite momente istorice, având numele de IVAN, intelectualii stupizi alături de care conviețuisem 20 sau 30 de ani, au avut reacții de-a dreptul bizare, pe care le-am contabilizat și fiecare dintre ei a plătit nu dublu, ci înzecit, să simtă că nu trebuie să se joa ce cu focul.
Intelectualii stupizi apar instantaneu și încearcă să ia atitudine lovind exact pe cine nu trebuie, după care se miră că li se întâmplă lucruri la care nu se așteptau nici în ruptul capului.


(14 iunie 2018)

No comments:

Post a Comment