Wednesday, June 13, 2018

Intelectualii ratați

Intelectualii ratați sunt cei care niciodată nu au știut ce vor de la ei și de aceea au ajuns să termine o facultate pe care să o considere:
- nenecesară,
- timp pierdut,
- de umplutură,
- inutilă,
- groaznică,
- chinuitoare,
- aberantă,
- fără valoare,
- răul absolut.
La locul lor de muncă intelectualii ratați sunt absenți și du dovadă de nepricepere totală, comportându-se ca niște copii neștiutori și neajutorați. Eu au alte preocupări temporare pe care le exersează inclusiv în timpul serviciului, precum șahul sudoku sau desenul. Se plictisesc repede și de acestea și trec la altele. În mintea lor, intelectualii ratați cred că dacă părinții lor i-ar fi lăsat să urmeze o altă facultate, pe aceea care le era pe plac, rezultatele ar fi fost cu totul altele și viața lor ar fi fost cu mult mai bună. Este fals, pentru că ei nu ar fi fost în stare să aleagă nimic.
Am văzut astfel de intelectuali ratați, care din matematician devine om de serviciu sau portar, din cântăreț devine barman ca să-și schimbe meseria în ospătar. Am avut și profesori ratați care se târau la catedră și dormeau pe ei, iar ceea ce ne spuneau era egal cu zero pentru că nu aveau a ne spune nimic. Pe vremea aceea era la modă Margareta PÂSLARU și ei comentau pălăriloarele și șepcuțele acesteia când venea la concertele de varietăți la sala Radiodifuziunii din strada Gen. H. M. Berthelot 60-64. Eu nu am purtat niciodată respect intelectualilor ratați care și la 60 de ani se cred tinere speranțe, când alții la 30 de ani sunt pe culmile gloriei.

(13 iunie 2018)

No comments:

Post a Comment