Monday, June 11, 2018

Gheorghe ZAMFIR

Când l-am ascultat pentru prima dată pe naistul Gheorghe ZAMFIR era un spectacol numit Dialog la distanță, unde artiști din diferite județe se întreceau în măiestrie. Știam pe naiștii Fănică LUCA și damian LUCA, iar instrumentul acesta mă fascina. La Gheorghe ZAMFIR naiul suna altfel, cu totul altfel. Timpul a trecut, iar artistul a crescut. La un moment dat n-am mai auzit nimic despre Gheorghe ZAMFIR. Plecase în străinătate. Pe la Vocea Americii și pe la Europa Liberă se vorbea despre naistul Gheorghe ZAMFIR. A apărut un film franțuzesc cu muzica la nai cântată de Gheorghe ZAMFIR, ceva cu un blond și mai nu știu cum. După 1989 marele naist Gheorghe ZAMFIR a revenit în țară și l-am văzut pe scena Sălii Palatului la una din edițiile Festivalului George ENESCU. A fost magnific. Magnific a fost dintotdeauna. El este vrăjitorul unic al naiului.
Marele naist Gheorghe ZAMFIR a obținut rezultatele sale de excepție în muzică datorită credinței sale în Dumnezeu și în măreția poporului și patriei sale. Ciocârlia în interpretarea lui Gheorghe ZAMFIR este divină
El este un om impetuos, cu o putere de muncă deosebită și în modestia sa sprijină tinerele talente prin apariții episodice alături de acestea în spectacole unde el dă solemnitate și grandoare momentelor.


(11 iuni2 2018)

No comments:

Post a Comment