Monday, May 28, 2018

Viorel și Daniel

Viorel PONTA și Daniel CONSTANTIN au pus de un partid, numit Pro ROMÂNIA. S-a pus Viorel PONTA pe racolat din PSD a celor nemulțimiți. Partidul lui Viorel și al lui Daniel este o construcție bazată pe racolări. Nu este o construcție doctrinară, care să aducă ceva nou. Istoria mai consemnează apariția APR și UNPR, două partide rupte din PSD și nu numai, care au fost de succes în alegeri doar pentru un număr limitat de runde. Ceea ce se vede cu ochiul liber este legat de faptul că Viorel PONTA continuă o tradiție a foștilor președinți de partid din PSD care nu știu să piardă și care asemeni lui Mircea GEOANA, dar la o altă scară, își face și el un vehicul politic. Trebuie spus că momentul nu este cel potrivit, căci este prea aproape de decembrie 2016 când PSD a câțtigat alegerile, iar el, Viorel PONTA era pe afișele electorale ale partidului lui GHIȚĂ, ceea ce mi se pare cam neserios, pentru un fost președinte de partid și fost premier. Dacă enumerăm:
- abandonarea președenției PSD prin e-mail,
- demisia din funcția de premier fără motiv,
- agățarea de putere în guvernul GRINDEANU,
- plagiatul rămas în coadă de pește prăjit,
este creată senzația că Viorel PONTA lucrează după un plan care nu este deloc o construcție naturală, ci este forțată, artificială și contraproductivă. El vorbește de competențe, el vorbește despre gramatică, el vorbește despre prezidențiabili. Sunt ziceri interesante, dar nu trebuie să se uite nicio clipă că el:
- a pierdut niște prezidențiale,
- nu s-a dovedit deloc om de știință,
- n-a revoluționat morala în politică,
- a inaugurat autostrada surpătoare,
- nu este tăticul niciunui proiect major,
ceea ce mă face să cred că nici partidul Pro ROMÂNIA nu este o construcție viabilă, ci mai mult este o construcție făcută pentru a impune o nevastă la europarlamentare, căci acolo partidulețele trec lejer de 5% și duc la Brussels europarlamentari, nu mulți, dar duc, așa cum a mai făcut-o.


(29 mai 2018)

No comments:

Post a Comment