Friday, May 18, 2018

Gabriel PARTIN face spectacol

Gabriel PARTIN este sportivul care în competiții de fitness face spectacol. L-am urmărit de mai mult timp pe o rețea de socializare pe Gabriel și am văzut că este o prezență specială. Numai în 16 mai 2018 un clip cu el a scos în evidență o execuție cu totul remarcabilă pe o scenă într-un concurs. El a executat spre finalul exercițiului de la proba liberă un șpagat perfect, cum numai la câțiva balerini renumiți prin flexibilitatea lor l-am văzut. 
Gabriel este născut în zodia gemeni. 
Gemenii numai aparent ar fi persoane care n-ar îndeplini cerințele de a face culturism. Ei sunt

predispuși spre meditație, spre abordări artistice și spre lucruri care necesită migală. Ei au un mod al lor de a-și organiza munca și tot timpul dau senzația că sunt în contratimp cu ceilalți. Realitatea este cu totul alta. Tot ceea ce întreprind persoanele din acestă zodie nu este în vitrină. Ei lucrează foarte retrași, fără a fi zgomotoși sau ostentativi. Numai dacă sunt provocați, ei răspund cu fapte demonstrând că lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Diferențele pe care ei le generează sunt uriașe. Am văzut un astfel de nativ în gemeni care a fost zgândărit să facă niște flotări. Cel care a fost inițiatorul a executat cam 23, în timp ce nativul în gemeni a executat lejer vreo 70 și finalul a fost apoteotic, flotări cu bătăi din palme. Pe gemeni îi caracterizează inteligența și măsura cu care fac totul în viață, fiind în orice moment extrem de prudenți în ceea ce privește riscurile pe care și le asumă.
Prin ceea ce face, el certifică faptul aparține acestei zodii. În cazul său vorbim de înaltă performanță confirmată în competiții importante. cei ce doresc să înțeleagă cum a urcat Gabriel PARTIN treaptă după treaptă în cariera sa de sportiv, va vedea că munca dozată inteligent reprezintă totul.
El este născut în Brașov. A învățat clasele elementare și liceul în Brașov. A început să practice sportul la vârsta de 15 ani ani în orașul Brașov la o sală  unde i-a avut ca antrenori pe Mircea CIRLOGANU, Nicolae DASCĂLU, iar pe Traian GEORGEA  antrenor de box. Trăiește și lucrează tot în Brașov.
Caracteristicile biometrice ale lui Gabriel PARTIN sunt:
înălțime:  180cm.
greutate: 75 kg,
circumferință piept: 106 cm,
circumferință talie: 79 cm,
circumferință coapsă: 58 cm,
circumferință gambă:  57 cm,
circumferință braț:  40 cm,
ceea ce înseamnă exact proporțiile necesare pentru a etala un corp cu musculatură bine proporționată, pentru competiții de fitness în care lucrurile stau cu totul altfel ca în culturismul clasic, unde perfecțiunea înseamnă cu totul altceva în ceea ce privește masa musculară.


El practică Asihara Karate, Kickboxing  si fitness, dar a cochetat și cu modellingul. Are centura neagră 2 DAN.
Palmaresul lui Gabriel include participări la competiții precum:
2000,  locul 3 la Campionatul Mondial de Shindoikan karate care avut loc La București
2001,  locul 3 la Campionatul Național de Asihara Karate ținut la Brașov
2002, locul 1 Campionatul Național de Asihara Karate proba kumite si trofeul de cel mai tehnic
          luptător ținut la Brașov 
2003, locul 1 Campionatul Național de Asihara Karate proba kumite si trofeul de cel mai tehnic
          luptător ținut la Brașov 
2005, locul 1 Campionatul Național de Asihara Karate proba kumite si trofeul de cel mai tehnic
          luptător ținut la Brașov 
În anul 2015 a participat la concursul Cover Model organizat de revista Man's Health unde a ajuns în semifinală. Acolo el avea o prezentare succintă a activității sportive.
Gabriel începe pregătirea pentru a participa la o competiție cu trei luni înainte, iar spre finalul duratei trece la realizarea definirii, care durează până în ziua concursului.
În domeniul fitness-ului Gabriel este autodidact. S-a antrenat singur, învățând din diferite surse dintre care Internetul este baza, cum se alcătuiesc exercițiile pentru concursuri. El a introdus și elemente de inovație, dintre care realizarea șpagatului în partea a doua a exercițiului dă spectaculozitate oricărei evoluții a lui impresionând. Îl avantajează mult statura, căci la 180 cm a realiza un șpagat devine elementul surpriză pentru concurenți, pentru spectatori, dar și pentru membrii juriului de concurs.
Sportivul Gabriel PARTIN etalează în competițiile de fitness o dezvoltare musculară:
- echilibrată,
- armonioasă,
- definită,
- simetrică,
- mobilă,
- lucrată,
permițându-i evoluții în care să scoată în evidență reziultatele pe care le-a obținut în lungi sesiuni de antrenamente bine structurate. Mobilitatea și viteza pe care Gabriel PARTIN și le păstrează de la Evoluția sa impresionează prin precizie, simplitate și imprevizibilul de la final. În competițiile de fitness-model, așa cum a fost cea de la Londra, sportivul are la dispoziție doar 40 de secunde prin care trebuie să convigă juriul și să cucerească spectatorii cât de bun este, ceea ce presupune exactitate, rigurozitate și spectaculozitate în execuții.
Asihara Karate și Kickboxing îi permit să imprime o dinamică cu mult mai alertă în executarea exercițiilor, ceea ce are efecte pozitive asupra aparițiilor lui în concursuri. El se antrenează 6 din cele 7 zile ale săptămânii. În zilele de antrenament lucrează  o grupă musculară și la final obligatoriu abdomene, ca a doua grupă musculară, ceea ce explică forma specială în care se prezintă. O detaliere a antrenamentelor lui Gabriel arată astfel:
luni: piept
marți: picioare
miercuri: spate
joi: umeri
vineri: biceps
sîmbătă: triceps
duminica: odihnă.
La antrenamente are exerciții preferate, dintre care cel pentru piept împins la banc.
Antrenamentele lui conțin șpagatul ca element important. Acesta este un exercițiu greu de realizat de către bărbați și tocmai de aceea în concursurile de fitness-culturism se execută deosebit de rar în forma pe care Gabriel o face. Culturiștii sunt ceva mai masivi, ceea ce le îngreunează execuția șpagatului, deși unii dintre ei execută o formă cu unul dintre picioare ușor îndoit. Fiind luptător de Asihara Karate și Kickboxing, extensia picioarelor este obligatorie, iar performanța lui Gabriel este cu totul specială. Forma la care Gabriel se menține este rezultatul unei munci constante la sală.
El are la activ  70 de meciuri în Asihara Karate și 30 de meciuri  de Kickboxing în gale din orașe de la noi din țară precum București Tîrgu Secuiesc Tîrgoviște și Piatra Neamț precum și la Sibiu în anul 2010 la o gală local kombat, dar și în străinătate, în țări precum Danemarca, Belgia și Germania. La Kickboxing, datorită nivelului său ridicat de pregătire a apărut în gale la profesioniști.
În anul 2007 Gabriel a obținut certificatul de trainer după ce a absolvit cursurile organizate de Federația Română de Arte Marțiale. Acum este antrenor personal la  BELAQVA Spa and Wellness, iar prezentarea sa de pe site evidențiază în câteva cuvinte trăsăturile de caracter ale lui Gabriel și rezultatele sale. Nu are o dietă anume, dar alimentația lui este 100% sănătoasă și bine dozată, fără niciun fel de excese, căci experiența l-a învățat cum să procedeze încât balanța dintre efort șialimentele care să compenseze consumul de calorii să fie în echilibru.
El are carnet de șofer și îi place să-și conducă automobilul.
Gabriel are ca hobby practicarea sportului. Îi plac vacanțele, filmele documentare istorice. Iubește animalele.
Gabriel PARTIN are următorul motto-ul: dorinta ta de a te schimba trebuie sa fie mai mare decat dorinta de a ramane la fel!
Gabriel PARTIN este un exemplu de sportiv care prin tot ceea ce face arată că este un caracter puternic, este determinat, disciplinat și are obiective clare pe care le urmărește cu perseverență, pas cu pas. Exemplul său trebuie urmat de cât mai mulți tineri care doresc să se afirme prin muncă cinstită, intensă și sistematică în sala de antrenament, după un program riguros stabilit pe termen lung.


Gabriel îi sfătuiește pe tinerii care doresc să urmeze sportul de performanță să fie disciplinați și consecvenți.
Gabriel are un colț al lui cu cupele și medașiile pe care le-a cucerit de-a lungul anilor, ceea ce vorbește despre înalta lui clasă, căci nu oricui îi este la îndemână să acceseze în clubul elitelor din Asihara Karate, Kickboxing, dar și din fitness.


Este foarte important cînd colectivități avizate recunosc adevărata valoare a unui sportiv, iar diploma de excelență vine ca o încununare a acestei recunoașteri.Eu acum concluzionez că Gabriel PARTIN este un inovator în fitness prin transferul de elemente din artele marțiale, exact așa cu unii dintre marii culturiști au preluat în figurile artistice cu care au uimit lumea sportului, elemente de yoga pe care le-au reinterpretat, ducându-le spre perfecțiune. Singurul lucru ce trebuie făcut este să fie analizate clipurile lui din concursuri și să se vadă exact acele elemente de noutate, dintre care șpagatul perfect este elementu său apoteotic. Ținuta și dinamica execuțiilor vin tot din Asihara Karate, Kickboxing, iar mișcările degetelor de la mâini în momentele cheie sunt 100% de acolo, ceea ce dă exercițiilor sale o valoare cu totul specială.
(18 mai 2018)
No comments:

Post a Comment