Monday, May 14, 2018

Excursioniști pe banii altora

Am cunoscut multe situații în care plecau în deplasări costisitoare pe banii statului sau din proiecte, unii care habar nu aveau despre ce este vorba, ci doar pentru shopping sau pentru a vizita sau pentru a se odihni sau pur și simplu, pentru a avea de unde se întoarce.
Numai așa se explică numeroasele delegații din care oficialii sunt prea mulți, iar cei cu cârca sunt prea puțini. Apar și situații hazlii legate de rezultatele celor împricinați, rezultate care sunt mai mult decât jenante. Îmi aduc aminte de niște fraieri care au participat cândva la Olimpiada de la Nagano din 1998 și li s-a oferit și lor posibilitatea de a scrie ceva pe Internet. Ce au scris indivizii ăia, dar mai ales individele alea, era de toată jena. dacă ar fi avut oarece rezultate, parcă aș fi trecut cu vederea. Să fi și fraier, dar să faci și praf în loc de performanță, era deja prea mult.
În mod normal trebuie criterii clare, care dau speranțe pentru medalii la oricare dintre competițiile la acre se participă.
Excursioniști pe banii altora se practică orinde lumea nu pricepe nimic și nimic nu este responsabilizat, contabilizat și sancționat.
O participare înseamnă întâi de toate bani și încă foarte mulți bani. Sunt mulți funcționari care nu ar vedea în vecii-vecilor Miami sau Hawaii, dar dacă se pleacă la un concurs, merg 2 sportivi și 25 de oficiali, că 27 este cubul lui 3 și scuză orice eșec. Nu creau să dau exemple, dar un indicator de perfiormanță minuscul arată nu numai management prost, dar și multă risipă și prin combinația de inconștiență se obține ceva dezastruos. Să deplasezi la o competiție 25 de sportivi, dintre care 6 au luat medalii, îneamnă o rată de succes de 24%. Dacă mai punem vreo 10 oficiali, rata de succes este de 17,14% ceea ce este groaznic de puțin. Cu un rang de țară de 16 deja din 33 de state ne plasează în partea a doua a clasamenului ceea ce nu este deloc bine. O regândire a întregului complex de măsuri trebuie să ducă la cu totl alte rezultate, dar cum stau lucrurile, perpetuarea stării de fapt este garantată, nepriceperea și neputința spunându-și efectele pe termen lung.
E valabil în toate sporturile!(14 mai 2018)

No comments:

Post a Comment