Thursday, February 1, 2018

Nostalgia după revista lui Cristian DULGHERU

Revista Culturism & Fitness avându-l director pe Cristian DULGHERU, revistă de format mic, singura revistă făcută 100% de români și cu un cost promoțional de 1,50 lei, care aoprea în condiții
grafice dintre cele mai bune, cu 6 numere pe an, de la o bucată de timp este de negăsit în magazinele Inmedio dim marile supermarketuri și nici în Mall-uri este de negăsit. Înseamnă că se petrece cu ea exact ceea ce s-a întâmplat cu prea scrisă în țara noastră. Observ că nu există încă o variantă online așa cum au unele ziare care nu se mai regăsesc în chioșcurile de difuzare a presei.
Revista Culturism & Fitness era singura publicație de specialitate care avea ritmicitate și era realizată cu colaborarea unor mari culturiști de la noi, dar și cu aportul unor specialițti valoroși din domeniu. Este de dorit ca FRCF să preia inițiativa și să realizeze o revistă de specialitate, pentru că nu este benefic pentru culturism să nu existe o cale de documentare a celor care practică acest sport.
este adevărat că mediul online permite o viteză de informare foarte ridicată și posibilitatea de a găsi o mare varietate de opinii și detalii, ceea ce o revistă tipărită nu realizează. Totuși, revista tipărită de culturism reușește să aducă într-un mod unic informații dintre cele mai variate, fără a exclude consultarea informațiilor din mediul online.
Cine crede că cele două forme se exclud una pe cealaltă face o mare greșeală, căci revista tipărită nu are volatilitatea pe care o are conținutul digital, care nici elemente de siguranță și garanții privind calitatea informației nu oferă. Consider doar că este doar un moment nefericit al publicisticii de culturism de la noi, căci revistele preluate din literatura internațională, cu mici adaptări sunt doar o soluție temporară, noi având nevoie de o revistă solidă, bine ancorată în realitățile de aici.


(02 februarie 2018)

No comments:

Post a Comment